Etanol motorlu araçlarda kullanılan yenilenebilir bir likit yakıttır. Fermentasyon yoluyla elde edilen etanol, yandığı zaman atmosferik CO2 miktarında artışa neden olmaz. Etanolün yakıt olarak kullanımı sera gazları miktarını ve benzin ithalatını azaltabilir. Şeker kamışı ve mısır fermente alkol üretmek için en yaygın olarak kullanılan hammaddelerdendir ancak bu bitkilerin sahip oldukları bazı dezavantajlar, günümüzde tahıl kaynaklı hammaddenin etanol üretiminde daha fazla kullanılmaya başlamasını sağlamıştır. Buğday, sorgum, arpa, tritikale, çavdar ve pirinç etanol üretiminde kullanılan tahıllardır. Bu makalede etanol üretiminde kullanılan tahıl kaynaklı hammaddelerin bazı özellikleri tartışılmıştır
Ethanol represents an important, renewable liquid fuel for motor vehicles. Ethanol derived from fermentation
produces no net increase in atmospheric CO2 when burned. The consumption of ethanol as biofuel may
reduce greenhouse gases, gasoline imports. Sugar cane and maize are the most widely used feedstocks in order to
produce the ethanol, but these plants have several disadvantages. Nowadays, cereal-based feedstocks are used more
than sugar cane and maize. Wheat, sorghum, barley, triticale, rye and rice are cereals for producing ethanol. In this
paper, some properties of cereal-based feedstocks were discussed.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Engineering |
Journal Section | Gıda Mühendisliği / Food Engineering |
Authors | |
Publication Date | September 30, 2012 |
Submission Date | April 6, 2012 |
Acceptance Date | June 18, 2012 |
Published in Issue | Year 2012 Volume: 2 Issue: 3 |