Conference Paper

Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları

Volume: 5 Number: 1 March 14, 2016
EN TR

Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları

Abstract

Bu çalışma, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi örgün okulların 5-8. sınıflarında okuyan öğrenciler için İngilizce öğretim sistemi olan DynEd (Dynamic Education) yazılımını kullanmaya ilişkin öğrenci tutum ve motivasyonlarını ölçmek amacıyla yapılmıştır. Araştırma, nicel veri toplama yöntemlerinin kullanıldığı tarama modelinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya Antalya ili Kaş ilçesinde bulunan ortaokullarda öğrenim gören 151 öğrenci katılmıştır. Veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen "DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyon Ölçeği" kullanılmıştır. Verilerin analizi için Barlett ve Kaiser-Meyer-Olkin (KMO) testleri, madde faktör yükleri, bağımsız örneklem t-testi ve ANOVA testlerinden yararlanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda DynEd programını kullanırken öğrencilerin tutum ve motivasyonlarının yüksek düzeyde olduğu, ölçeğin özyeterlik, kaygı ve önem alt boyutlarında kız ve erkek öğrenciler arasındaki farkın anlamlı olduğu sonuçlarına varılmıştır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

Studies on Education

Journal Section

Conference Paper

Publication Date

March 14, 2016

Submission Date

March 14, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2016 Volume: 5 Number: 1

APA
Bulut Özek, M., & Pektaş, M. (2016). Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları. Öğretim Teknolojileri Ve Öğretmen Eğitimi Dergisi, 5(1), 32-38. https://izlik.org/JA75AU65UE
AMA
1.Bulut Özek M, Pektaş M. Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları. Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Dergisi. 2016;5(1):32-38. https://izlik.org/JA75AU65UE
Chicago
Bulut Özek, Müzeyyen, and Miyase Pektaş. 2016. “Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum Ve Motivasyonları”. Öğretim Teknolojileri Ve Öğretmen Eğitimi Dergisi 5 (1): 32-38. https://izlik.org/JA75AU65UE.
EndNote
Bulut Özek M, Pektaş M (March 1, 2016) Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları. Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Dergisi 5 1 32–38.
IEEE
[1]M. Bulut Özek and M. Pektaş, “Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları”, Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Dergisi, vol. 5, no. 1, pp. 32–38, Mar. 2016, [Online]. Available: https://izlik.org/JA75AU65UE
ISNAD
Bulut Özek, Müzeyyen - Pektaş, Miyase. “Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum Ve Motivasyonları”. Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Dergisi 5/1 (March 1, 2016): 32-38. https://izlik.org/JA75AU65UE.
JAMA
1.Bulut Özek M, Pektaş M. Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları. Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Dergisi. 2016;5:32–38.
MLA
Bulut Özek, Müzeyyen, and Miyase Pektaş. “Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum Ve Motivasyonları”. Öğretim Teknolojileri Ve Öğretmen Eğitimi Dergisi, vol. 5, no. 1, Mar. 2016, pp. 32-38, https://izlik.org/JA75AU65UE.
Vancouver
1.Müzeyyen Bulut Özek, Miyase Pektaş. Ortaokul Öğrencilerinin İngilizce Öğretiminde DynEd Programını Kullanmaya İlişkin Tutum ve Motivasyonları. Öğretim Teknolojileri ve Öğretmen Eğitimi Dergisi [Internet]. 2016 Mar. 1;5(1):32-8. Available from: https://izlik.org/JA75AU65UE