BibTex RIS Cite

2013 Yılında Revize Edilen Fizik Dersi Öğretim Programı'nın Temel Düzeydeki Uygulamalarının Fizik Öğretmenleri Tarafından Değerlendirilmesi

Year 2015, Volume: 4 Issue: 3 - TENTH SECTION, - , 28.12.2015

Abstract

2013 yılında revize edilen Fizik Dersi Öğretim Programı hakkında öğretmen görüşlerini belirlemenin amaçlandığı bu çalışmada özel durum yöntemi kullanılmıştır. Betimsel nitelikte olan bu çalışmada özel durum yöntemi, araştırma konusu hakkında derinlemesine bilgi elde etme ve olayı her yönüyle anlamayı amaçlamayı sağlamasından ötürü tercih edilmiştir. Çalışmanın katılımcılarını Erzurum’da gerçekleştirilen ve 2013 yılında revize edilen Fizik Dersi Öğretim Programı hakkında bilgilendirme amacıyla yürütülen hizmet içi eğitim kursuna katılan 24 fizik öğretmeni oluşturmaktadır. Çalışmada veri toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilmiş 6 sorudan meydana gelen yapılandırılmış mülakat kullanılmıştır. Fizik öğretmenlerinin yapılandırılmış mülakat sorularına vermiş oldukları yanıtlar öğretmenlerin izinleri doğrultusunda ses kayıt cihazı ile kayıt altına alınmıştır. Ses kayıtları analiz edildikten sonra araştırma etik kuralları gereği silinmiş ve elde edilen veriler Nvivo 9 Programı kullanılarak içerik analizine tabi tutulmuştur. Öğretmenlerden elde edilen verilerin analizi sonucunda öğretim programının genel hedefleri, konu organizasyonu, kazanım derinliği, uygulanma süreci ve öğretim programına yönelik öneriler şeklinde temalar oluşturularak bulgular sunulmuştur. Fizik öğretmenlerinin büyük bir çoğunluğu 2013 yılında revize edilen Fizik Dersi Öğretim Programı’nın hedeflerinin, konu içeriklerinin, kazanım derinliklerinin, kazanım sınırlılıklarının ve uygulama süresinin temel düzeyde fizik bilimini öğrenmek için yeterli olduğunu ifade ederken; bazı fizik öğretmenleri ise temel düzeyde fizik bilimini öğrenmek için yeterli olmadığını ifade etmiştir.

Year 2015, Volume: 4 Issue: 3 - TENTH SECTION, - , 28.12.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section TENTH ISSUE
Authors

Hakan Ayvacı

Gürhan Bebek

Dilek Özbek

Suat Yamak

Publication Date December 28, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 4 Issue: 3 - TENTH SECTION

Cite

APA Ayvacı, H., Bebek, G., Özbek, D., Yamak, S. (2015). 2013 Yılında Revize Edilen Fizik Dersi Öğretim Programı’nın Temel Düzeydeki Uygulamalarının Fizik Öğretmenleri Tarafından Değerlendirilmesi. Journal of Instructional Technologies and Teacher Education, 4(3).