Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives

Volume: 13 Number: 2 December 1, 2017
  • Hanife Taşdemir
  • Tuğba Yıldırım
TR EN

İngilizce dil okutmanlarının perspektifinden işbirlikli öğretim

Öz

İngiliz dil öğretimi alanında önemli bir kavram olan işbirlikli öğretim, öğretmenlerin karar verme, ders anlatımı ve değerlendirmede uzmanlıklarını paylaşımlarını içerir. İngilizcenin ikinci ve yabancı dil olarak yoğunlaştırılmış program ve bölümlerde öğretildiği birçok okul ve üniversitede dil sınıflarını birlikte planlamadan, oluşturma, ve öğretmeye değişen yollarda işbirliği içinde olmak İngilizce okutmanları için yaygın bir uygulamadır. Bu çalışma İstanbul, Türkiye‟de özel bir üniversitede İngilizce programını birlikte planlayan İngilizce okutmanlarının işbirlikli uygulamalarına odaklanmıştır ve dil öğretiminde işbirliği içinde olma yollarını, bu konudaki inançlarını, başarılı bir işbirliği sağlamak için hangi koşulları gerekli gördüklerini araştırmayı amaçlamıştır. Mülakat öncesi yazılı formlar, grup ve bireysel mülakatlardan elde edilen sonuçlar katılımcılar için işbirlikli öğretimin özelliklerini, İngilizce öğretiminde başarılı bir işbirliğini geliştiren ya da engelleyen faktörleri, ve böyle bir uygulamada yer alan herkes için işbirlikli öğretimi geliştirmenin yollarını açıklığa kavuşturmuştur.

Anahtar Kelimeler

Details

Primary Language

English

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Hanife Taşdemir This is me

Tuğba Yıldırım This is me

Publication Date

December 1, 2017

Submission Date

December 1, 2017

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2017 Volume: 13 Number: 2

APA
Taşdemir, H., & Yıldırım, T. (2017). Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives. Journal of Language and Linguistic Studies, 13(2), 632-642. https://izlik.org/JA62MJ74ER
AMA
1.Taşdemir H, Yıldırım T. Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives. Journal of Language and Linguistic Studies. 2017;13(2):632-642. https://izlik.org/JA62MJ74ER
Chicago
Taşdemir, Hanife, and Tuğba Yıldırım. 2017. “Collaborative Teaching from English Language Instructors’ Perspectives”. Journal of Language and Linguistic Studies 13 (2): 632-42. https://izlik.org/JA62MJ74ER.
EndNote
Taşdemir H, Yıldırım T (December 1, 2017) Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives. Journal of Language and Linguistic Studies 13 2 632–642.
IEEE
[1]H. Taşdemir and T. Yıldırım, “Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives”, Journal of Language and Linguistic Studies, vol. 13, no. 2, pp. 632–642, Dec. 2017, [Online]. Available: https://izlik.org/JA62MJ74ER
ISNAD
Taşdemir, Hanife - Yıldırım, Tuğba. “Collaborative Teaching from English Language Instructors’ Perspectives”. Journal of Language and Linguistic Studies 13/2 (December 1, 2017): 632-642. https://izlik.org/JA62MJ74ER.
JAMA
1.Taşdemir H, Yıldırım T. Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives. Journal of Language and Linguistic Studies. 2017;13:632–642.
MLA
Taşdemir, Hanife, and Tuğba Yıldırım. “Collaborative Teaching from English Language Instructors’ Perspectives”. Journal of Language and Linguistic Studies, vol. 13, no. 2, Dec. 2017, pp. 632-4, https://izlik.org/JA62MJ74ER.
Vancouver
1.Hanife Taşdemir, Tuğba Yıldırım. Collaborative teaching from English language instructors’ perspectives. Journal of Language and Linguistic Studies [Internet]. 2017 Dec. 1;13(2):632-4. Available from: https://izlik.org/JA62MJ74ER