BibTex RIS Cite

Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini

Year 2014, Volume: 11 Issue: 2, 21 - 26, 01.06.2014

Abstract

References

  • Adiloğlu,! S.,! Sümer,! A.,! Adiloğlu,! A.,! 2010.! 2000’li! Yıllarda!Türkiye'de!Azotlu!Gübre!Üretim!ve!Tüketimi, 5.! Ulusal! Bitki! Besleme! ve! Gübre! Kongresi, 15F17! Eylül,!İzmir/Türkiye.
  • Amin,! I.S.H.,! 2002.! Antioxidant! activity! of! selected! commercial!seaweeds,!Mal!J!nutr,!8:2.!167F177. Asri, F.Ö. ve!Sönmez, S.,!2006.!Ağır!metal! toksisitesinin! bitki! metabolizması! üzerine! etkileri.! Derim,! Batı!
  • Akdeniz!Tarımsal!Enstitüsü,!Dergisi,!Cilt!23!(2):!36F 45. Baublis,! A.J.,! Clydesdale,! F.M.,! Decker,! E.A., 2000.! Antioxidants! in! WheatFBased! Breakfast! Cereals.! Cereals!Foods!World, 45: 71F74.
  • Bilaloğlu,! G.V.! ve! Harmandar,! M.,! 1999.! Flavonoidler,! Bakanlar!Matbaacılık!Ltd. Şti.,!İstanbul,!336!s.
  • Dapkevicius, A.,! Venskutonis,! R.,! Van! Beek! T.A. and! Linssen,!J.P.H.,! 1998. Antioxidant! activity! of! extracts! obtained!by!different!isolation!procedures!from!some! aromatic!herbs!grown!in!Lithuania.!J.!Sci.!Food!Agric. 77: 140F146.
  • Demiralay,!İ., 1993.!Toprağın!Fiziksel!Analizleri.!Atatürk! Üni.!Ziraat!Fak.!Yayınlan!No: 143,!Erzurum.
  • Eryiğit,! F., 2006.! Mentha) pulegium) L.! ve! Salvia) tomentosa)Miller! bitkilerinin!methanol!özütlerinin! in! vitro! antioksidan! aktivitelerinin! belirlenmesi.! Yüksek! Lisans! Tezi, Süleyman! Demirel! Üniversitesi,! Fen! Bilimleri!Enstitüsü,!Isparta.
  • Elmastaş,! E. ve! Gerçekçioğlu,! R.,! 2006.! Bazı! Üzümsü! Meyve! Türlerinin! Antioksidan! Aktiviteleri. II. Ulusal! Üzümsü!Meyveler!Sempozyumu, Tokat.
  • Gülçin,! İ.,! Küfrevioğlu,! Ö.İ.,! Oktay,! M.,! Büyükokuroğlu,! M.E.! 2004.! Antioxidant, antimicrobial,! antiulcer! and! analgesic!activities!of!netle! (Urtica)dioica L.).! Journal! of!Ethnopharmacology, 90:!205F215.
  • Kacar, B.,! 2009.! Toprak! Analizleri.! Nobel! Yayınları! No:! 1387,!Fen!Bilimleri!No.!90,!Ankara.
  • Kacar, B. and Katkat!A.V.,!2007.!Gübreler!ve!Gübreleme! Tekniği.!Nobel!Yayınları!No:!1119.
  • Karaman,! M.R.,! Adiloğlu, A.,! Brohi, R.,! Güneş,! A.,! İnal,! A.,! Kaplan,! M.,! Katkat,! A.V.,! Korkmaz,! A.,! Okur,! N.,! Ortaş,!İ.,!Saltalı,!K.,!Taban, S.,!Turan,!M.,!Tüfenkçi, Ş.,! Eraslan, F., Zengin,! M.,! 2012.! Bitki! Besleme. ISBN:
  • 978F605F87103F2F0, Dumat Ofset,!Matbacılık!San. Tic. Ltd. Şti., Ankara.
  • Larson,! R.A.,! 1988.! The! Antioxidants! of! Higer! plants.! Pytochemistry,!27!(4): 969F978.
  • Makasci Afacan, A.,! Mammadov,! R.,! Dusen,! O.,! 2010. Antimicrobial! and! antioxidant! activities! of! medicinal! plant! species! Ornithogalum! alpigenum! stapf.! from! Turkey!Journal! of!Medicinal! Plants! Research,! 4 (16):! 1637F1642.
  • Meir,! S.,! Kanner, J.,! Akiri, B.,! Hadas,! S.P.,! 1995.! Determination!and!involvement!of!aqueous!reducing! compounds! in! oxidative! defense! systems! of! various! senescing! leaves.! Journal! of! Agriculture! and! Food! Chemistry, 43:!1813F181.
  • Mengel, K. and! Kirkby, E.A.,! 1978.! Principles of! Plant! Nutrition,!International!Potash!Institite!P.O.!Box.!CH.! 3048,!Worblaufen,!Bern,!Switzerland.
  • Nagai,! T.,! Reiji,! I.,! Hachiro,! I.,! Nobutaka,! S., 2003.! Preparation! and! antioxidant properties! of! wayer! extract!of!propolis.!Food!Chemistry!80:!29F33.
  • Özçelik,! O.,! 2003.! Oxidant! and! antioxidant! status! of! cadmium!administered!rats,!Journal!de!Physique!107:! 1309F1312.
  • Pratt,! D.E.,! Hudson,! B.J.F.,! 1990.! Natural! antioxidants! not! expoited! commerciaally! in! food! antioxidants.! Hudson!B.J.F. (Ed.),!Elsevier, Amsterdam,!pp.!17F192.
  • RiceFEvans,! C.A.,! Miller! N.J.! and Paganga! G.,! 1997.! Antioxidant! Properties! of! Phenolic! Compounds,! Trends!Plant!Sci., 2: 152F159.
  • SanchezFMoreno,! C.,! Larrauri,! J.A.,! SauraFCalixto,! F.,! 1998.! A! procedure! to! measure! the! antiradical! efficiency! of! polyphenols,! J. of! Science! Food! Agriculture,!76: 270F276.
  • Sağlam, M.T.,! 2008.! Toprak! ve! Suyun! Kimyasal! Analiz! Yöntemleri.! Namık! Kemal! Üniversitesi,! Yayın! No:! 2,! Tekirdağ.
  • Sivritepe,! N., 2000.! Asma,! Üzüm! ve! Şaraptaki! Antioksidantlar.!Gıda.!Dünya!Yayınları.!12:!73F78.
  • Wang,! H.,! Nair,! M.G.,! Strasburg,! G.! M.,! Chang,! Y.C.,! Booren,! A.M.,! and! Gray,! J.I.! 1999.! Antioxidant! polyphenols! from! tart! cherries! (Prunus) cerasus).! Journal! of!Agricultural!and!Food! Chemistry,! 47:! 840F 844
  • Wollgast,! J.! and Anklam,! E.,! 2000.! Review! on! Polyphones in! Theobroma! Cacao: Changes! in! Composition! During! the! Manufacture! of! Chocolate! and! Methodology! for! Identification! and! Quantification,!Food!Res.!Int.,!33: 423F347.
  • Yen,! D.,! 1993.! Changes! in! antioxidant! activity! and! components! of! methoalic! extracts! of! peanut! hulls! irradiated!with! ultraviolet!light.!Department! of!Food! Science,!

Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini

Year 2014, Volume: 11 Issue: 2, 21 - 26, 01.06.2014

Abstract

TUBİTAK[ULAKBİM Tarım, Veteriner ve Biyoloji Bilimleri Veri Tabanı (TVBBVT) Tarafından taranmaktadır / Indexed by TUBİTAK[ ULAKBİM&Agriculture, Veterinary and Biological Sciences Database

References

  • Adiloğlu,! S.,! Sümer,! A.,! Adiloğlu,! A.,! 2010.! 2000’li! Yıllarda!Türkiye'de!Azotlu!Gübre!Üretim!ve!Tüketimi, 5.! Ulusal! Bitki! Besleme! ve! Gübre! Kongresi, 15F17! Eylül,!İzmir/Türkiye.
  • Amin,! I.S.H.,! 2002.! Antioxidant! activity! of! selected! commercial!seaweeds,!Mal!J!nutr,!8:2.!167F177. Asri, F.Ö. ve!Sönmez, S.,!2006.!Ağır!metal! toksisitesinin! bitki! metabolizması! üzerine! etkileri.! Derim,! Batı!
  • Akdeniz!Tarımsal!Enstitüsü,!Dergisi,!Cilt!23!(2):!36F 45. Baublis,! A.J.,! Clydesdale,! F.M.,! Decker,! E.A., 2000.! Antioxidants! in! WheatFBased! Breakfast! Cereals.! Cereals!Foods!World, 45: 71F74.
  • Bilaloğlu,! G.V.! ve! Harmandar,! M.,! 1999.! Flavonoidler,! Bakanlar!Matbaacılık!Ltd. Şti.,!İstanbul,!336!s.
  • Dapkevicius, A.,! Venskutonis,! R.,! Van! Beek! T.A. and! Linssen,!J.P.H.,! 1998. Antioxidant! activity! of! extracts! obtained!by!different!isolation!procedures!from!some! aromatic!herbs!grown!in!Lithuania.!J.!Sci.!Food!Agric. 77: 140F146.
  • Demiralay,!İ., 1993.!Toprağın!Fiziksel!Analizleri.!Atatürk! Üni.!Ziraat!Fak.!Yayınlan!No: 143,!Erzurum.
  • Eryiğit,! F., 2006.! Mentha) pulegium) L.! ve! Salvia) tomentosa)Miller! bitkilerinin!methanol!özütlerinin! in! vitro! antioksidan! aktivitelerinin! belirlenmesi.! Yüksek! Lisans! Tezi, Süleyman! Demirel! Üniversitesi,! Fen! Bilimleri!Enstitüsü,!Isparta.
  • Elmastaş,! E. ve! Gerçekçioğlu,! R.,! 2006.! Bazı! Üzümsü! Meyve! Türlerinin! Antioksidan! Aktiviteleri. II. Ulusal! Üzümsü!Meyveler!Sempozyumu, Tokat.
  • Gülçin,! İ.,! Küfrevioğlu,! Ö.İ.,! Oktay,! M.,! Büyükokuroğlu,! M.E.! 2004.! Antioxidant, antimicrobial,! antiulcer! and! analgesic!activities!of!netle! (Urtica)dioica L.).! Journal! of!Ethnopharmacology, 90:!205F215.
  • Kacar, B.,! 2009.! Toprak! Analizleri.! Nobel! Yayınları! No:! 1387,!Fen!Bilimleri!No.!90,!Ankara.
  • Kacar, B. and Katkat!A.V.,!2007.!Gübreler!ve!Gübreleme! Tekniği.!Nobel!Yayınları!No:!1119.
  • Karaman,! M.R.,! Adiloğlu, A.,! Brohi, R.,! Güneş,! A.,! İnal,! A.,! Kaplan,! M.,! Katkat,! A.V.,! Korkmaz,! A.,! Okur,! N.,! Ortaş,!İ.,!Saltalı,!K.,!Taban, S.,!Turan,!M.,!Tüfenkçi, Ş.,! Eraslan, F., Zengin,! M.,! 2012.! Bitki! Besleme. ISBN:
  • 978F605F87103F2F0, Dumat Ofset,!Matbacılık!San. Tic. Ltd. Şti., Ankara.
  • Larson,! R.A.,! 1988.! The! Antioxidants! of! Higer! plants.! Pytochemistry,!27!(4): 969F978.
  • Makasci Afacan, A.,! Mammadov,! R.,! Dusen,! O.,! 2010. Antimicrobial! and! antioxidant! activities! of! medicinal! plant! species! Ornithogalum! alpigenum! stapf.! from! Turkey!Journal! of!Medicinal! Plants! Research,! 4 (16):! 1637F1642.
  • Meir,! S.,! Kanner, J.,! Akiri, B.,! Hadas,! S.P.,! 1995.! Determination!and!involvement!of!aqueous!reducing! compounds! in! oxidative! defense! systems! of! various! senescing! leaves.! Journal! of! Agriculture! and! Food! Chemistry, 43:!1813F181.
  • Mengel, K. and! Kirkby, E.A.,! 1978.! Principles of! Plant! Nutrition,!International!Potash!Institite!P.O.!Box.!CH.! 3048,!Worblaufen,!Bern,!Switzerland.
  • Nagai,! T.,! Reiji,! I.,! Hachiro,! I.,! Nobutaka,! S., 2003.! Preparation! and! antioxidant properties! of! wayer! extract!of!propolis.!Food!Chemistry!80:!29F33.
  • Özçelik,! O.,! 2003.! Oxidant! and! antioxidant! status! of! cadmium!administered!rats,!Journal!de!Physique!107:! 1309F1312.
  • Pratt,! D.E.,! Hudson,! B.J.F.,! 1990.! Natural! antioxidants! not! expoited! commerciaally! in! food! antioxidants.! Hudson!B.J.F. (Ed.),!Elsevier, Amsterdam,!pp.!17F192.
  • RiceFEvans,! C.A.,! Miller! N.J.! and Paganga! G.,! 1997.! Antioxidant! Properties! of! Phenolic! Compounds,! Trends!Plant!Sci., 2: 152F159.
  • SanchezFMoreno,! C.,! Larrauri,! J.A.,! SauraFCalixto,! F.,! 1998.! A! procedure! to! measure! the! antiradical! efficiency! of! polyphenols,! J. of! Science! Food! Agriculture,!76: 270F276.
  • Sağlam, M.T.,! 2008.! Toprak! ve! Suyun! Kimyasal! Analiz! Yöntemleri.! Namık! Kemal! Üniversitesi,! Yayın! No:! 2,! Tekirdağ.
  • Sivritepe,! N., 2000.! Asma,! Üzüm! ve! Şaraptaki! Antioksidantlar.!Gıda.!Dünya!Yayınları.!12:!73F78.
  • Wang,! H.,! Nair,! M.G.,! Strasburg,! G.! M.,! Chang,! Y.C.,! Booren,! A.M.,! and! Gray,! J.I.! 1999.! Antioxidant! polyphenols! from! tart! cherries! (Prunus) cerasus).! Journal! of!Agricultural!and!Food! Chemistry,! 47:! 840F 844
  • Wollgast,! J.! and Anklam,! E.,! 2000.! Review! on! Polyphones in! Theobroma! Cacao: Changes! in! Composition! During! the! Manufacture! of! Chocolate! and! Methodology! for! Identification! and! Quantification,!Food!Res.!Int.,!33: 423F347.
  • Yen,! D.,! 1993.! Changes! in! antioxidant! activity! and! components! of! methoalic! extracts! of! peanut! hulls! irradiated!with! ultraviolet!light.!Department! of!Food! Science,!
There are 27 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

A. Afacan This is me

S. Adiloğlu This is me

A. Hasanghasemi This is me

Publication Date June 1, 2014
Submission Date November 2, 2014
Published in Issue Year 2014 Volume: 11 Issue: 2

Cite

APA Afacan, A., Adiloğlu, S., & Hasanghasemi, A. (2014). Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(2), 21-26.
AMA Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A. Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. JOTAF. June 2014;11(2):21-26.
Chicago Afacan, A., S. Adiloğlu, and A. Hasanghasemi. “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11, no. 2 (June 2014): 21-26.
EndNote Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A (June 1, 2014) Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 2 21–26.
IEEE A. Afacan, S. Adiloğlu, and A. Hasanghasemi, “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”, JOTAF, vol. 11, no. 2, pp. 21–26, 2014.
ISNAD Afacan, A. et al. “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11/2 (June 2014), 21-26.
JAMA Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A. Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. JOTAF. 2014;11:21–26.
MLA Afacan, A. et al. “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 11, no. 2, 2014, pp. 21-26.
Vancouver Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A. Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. JOTAF. 2014;11(2):21-6.