BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 2, 21 - 26, 01.06.2014

Öz

Kaynakça

  • Adiloğlu,! S.,! Sümer,! A.,! Adiloğlu,! A.,! 2010.! 2000’li! Yıllarda!Türkiye'de!Azotlu!Gübre!Üretim!ve!Tüketimi, 5.! Ulusal! Bitki! Besleme! ve! Gübre! Kongresi, 15F17! Eylül,!İzmir/Türkiye.
  • Amin,! I.S.H.,! 2002.! Antioxidant! activity! of! selected! commercial!seaweeds,!Mal!J!nutr,!8:2.!167F177. Asri, F.Ö. ve!Sönmez, S.,!2006.!Ağır!metal! toksisitesinin! bitki! metabolizması! üzerine! etkileri.! Derim,! Batı!
  • Akdeniz!Tarımsal!Enstitüsü,!Dergisi,!Cilt!23!(2):!36F 45. Baublis,! A.J.,! Clydesdale,! F.M.,! Decker,! E.A., 2000.! Antioxidants! in! WheatFBased! Breakfast! Cereals.! Cereals!Foods!World, 45: 71F74.
  • Bilaloğlu,! G.V.! ve! Harmandar,! M.,! 1999.! Flavonoidler,! Bakanlar!Matbaacılık!Ltd. Şti.,!İstanbul,!336!s.
  • Dapkevicius, A.,! Venskutonis,! R.,! Van! Beek! T.A. and! Linssen,!J.P.H.,! 1998. Antioxidant! activity! of! extracts! obtained!by!different!isolation!procedures!from!some! aromatic!herbs!grown!in!Lithuania.!J.!Sci.!Food!Agric. 77: 140F146.
  • Demiralay,!İ., 1993.!Toprağın!Fiziksel!Analizleri.!Atatürk! Üni.!Ziraat!Fak.!Yayınlan!No: 143,!Erzurum.
  • Eryiğit,! F., 2006.! Mentha) pulegium) L.! ve! Salvia) tomentosa)Miller! bitkilerinin!methanol!özütlerinin! in! vitro! antioksidan! aktivitelerinin! belirlenmesi.! Yüksek! Lisans! Tezi, Süleyman! Demirel! Üniversitesi,! Fen! Bilimleri!Enstitüsü,!Isparta.
  • Elmastaş,! E. ve! Gerçekçioğlu,! R.,! 2006.! Bazı! Üzümsü! Meyve! Türlerinin! Antioksidan! Aktiviteleri. II. Ulusal! Üzümsü!Meyveler!Sempozyumu, Tokat.
  • Gülçin,! İ.,! Küfrevioğlu,! Ö.İ.,! Oktay,! M.,! Büyükokuroğlu,! M.E.! 2004.! Antioxidant, antimicrobial,! antiulcer! and! analgesic!activities!of!netle! (Urtica)dioica L.).! Journal! of!Ethnopharmacology, 90:!205F215.
  • Kacar, B.,! 2009.! Toprak! Analizleri.! Nobel! Yayınları! No:! 1387,!Fen!Bilimleri!No.!90,!Ankara.
  • Kacar, B. and Katkat!A.V.,!2007.!Gübreler!ve!Gübreleme! Tekniği.!Nobel!Yayınları!No:!1119.
  • Karaman,! M.R.,! Adiloğlu, A.,! Brohi, R.,! Güneş,! A.,! İnal,! A.,! Kaplan,! M.,! Katkat,! A.V.,! Korkmaz,! A.,! Okur,! N.,! Ortaş,!İ.,!Saltalı,!K.,!Taban, S.,!Turan,!M.,!Tüfenkçi, Ş.,! Eraslan, F., Zengin,! M.,! 2012.! Bitki! Besleme. ISBN:
  • 978F605F87103F2F0, Dumat Ofset,!Matbacılık!San. Tic. Ltd. Şti., Ankara.
  • Larson,! R.A.,! 1988.! The! Antioxidants! of! Higer! plants.! Pytochemistry,!27!(4): 969F978.
  • Makasci Afacan, A.,! Mammadov,! R.,! Dusen,! O.,! 2010. Antimicrobial! and! antioxidant! activities! of! medicinal! plant! species! Ornithogalum! alpigenum! stapf.! from! Turkey!Journal! of!Medicinal! Plants! Research,! 4 (16):! 1637F1642.
  • Meir,! S.,! Kanner, J.,! Akiri, B.,! Hadas,! S.P.,! 1995.! Determination!and!involvement!of!aqueous!reducing! compounds! in! oxidative! defense! systems! of! various! senescing! leaves.! Journal! of! Agriculture! and! Food! Chemistry, 43:!1813F181.
  • Mengel, K. and! Kirkby, E.A.,! 1978.! Principles of! Plant! Nutrition,!International!Potash!Institite!P.O.!Box.!CH.! 3048,!Worblaufen,!Bern,!Switzerland.
  • Nagai,! T.,! Reiji,! I.,! Hachiro,! I.,! Nobutaka,! S., 2003.! Preparation! and! antioxidant properties! of! wayer! extract!of!propolis.!Food!Chemistry!80:!29F33.
  • Özçelik,! O.,! 2003.! Oxidant! and! antioxidant! status! of! cadmium!administered!rats,!Journal!de!Physique!107:! 1309F1312.
  • Pratt,! D.E.,! Hudson,! B.J.F.,! 1990.! Natural! antioxidants! not! expoited! commerciaally! in! food! antioxidants.! Hudson!B.J.F. (Ed.),!Elsevier, Amsterdam,!pp.!17F192.
  • RiceFEvans,! C.A.,! Miller! N.J.! and Paganga! G.,! 1997.! Antioxidant! Properties! of! Phenolic! Compounds,! Trends!Plant!Sci., 2: 152F159.
  • SanchezFMoreno,! C.,! Larrauri,! J.A.,! SauraFCalixto,! F.,! 1998.! A! procedure! to! measure! the! antiradical! efficiency! of! polyphenols,! J. of! Science! Food! Agriculture,!76: 270F276.
  • Sağlam, M.T.,! 2008.! Toprak! ve! Suyun! Kimyasal! Analiz! Yöntemleri.! Namık! Kemal! Üniversitesi,! Yayın! No:! 2,! Tekirdağ.
  • Sivritepe,! N., 2000.! Asma,! Üzüm! ve! Şaraptaki! Antioksidantlar.!Gıda.!Dünya!Yayınları.!12:!73F78.
  • Wang,! H.,! Nair,! M.G.,! Strasburg,! G.! M.,! Chang,! Y.C.,! Booren,! A.M.,! and! Gray,! J.I.! 1999.! Antioxidant! polyphenols! from! tart! cherries! (Prunus) cerasus).! Journal! of!Agricultural!and!Food! Chemistry,! 47:! 840F 844
  • Wollgast,! J.! and Anklam,! E.,! 2000.! Review! on! Polyphones in! Theobroma! Cacao: Changes! in! Composition! During! the! Manufacture! of! Chocolate! and! Methodology! for! Identification! and! Quantification,!Food!Res.!Int.,!33: 423F347.
  • Yen,! D.,! 1993.! Changes! in! antioxidant! activity! and! components! of! methoalic! extracts! of! peanut! hulls! irradiated!with! ultraviolet!light.!Department! of!Food! Science,!

Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 2, 21 - 26, 01.06.2014

Öz

TUBİTAK[ULAKBİM Tarım, Veteriner ve Biyoloji Bilimleri Veri Tabanı (TVBBVT) Tarafından taranmaktadır / Indexed by TUBİTAK[ ULAKBİM&Agriculture, Veterinary and Biological Sciences Database

Kaynakça

  • Adiloğlu,! S.,! Sümer,! A.,! Adiloğlu,! A.,! 2010.! 2000’li! Yıllarda!Türkiye'de!Azotlu!Gübre!Üretim!ve!Tüketimi, 5.! Ulusal! Bitki! Besleme! ve! Gübre! Kongresi, 15F17! Eylül,!İzmir/Türkiye.
  • Amin,! I.S.H.,! 2002.! Antioxidant! activity! of! selected! commercial!seaweeds,!Mal!J!nutr,!8:2.!167F177. Asri, F.Ö. ve!Sönmez, S.,!2006.!Ağır!metal! toksisitesinin! bitki! metabolizması! üzerine! etkileri.! Derim,! Batı!
  • Akdeniz!Tarımsal!Enstitüsü,!Dergisi,!Cilt!23!(2):!36F 45. Baublis,! A.J.,! Clydesdale,! F.M.,! Decker,! E.A., 2000.! Antioxidants! in! WheatFBased! Breakfast! Cereals.! Cereals!Foods!World, 45: 71F74.
  • Bilaloğlu,! G.V.! ve! Harmandar,! M.,! 1999.! Flavonoidler,! Bakanlar!Matbaacılık!Ltd. Şti.,!İstanbul,!336!s.
  • Dapkevicius, A.,! Venskutonis,! R.,! Van! Beek! T.A. and! Linssen,!J.P.H.,! 1998. Antioxidant! activity! of! extracts! obtained!by!different!isolation!procedures!from!some! aromatic!herbs!grown!in!Lithuania.!J.!Sci.!Food!Agric. 77: 140F146.
  • Demiralay,!İ., 1993.!Toprağın!Fiziksel!Analizleri.!Atatürk! Üni.!Ziraat!Fak.!Yayınlan!No: 143,!Erzurum.
  • Eryiğit,! F., 2006.! Mentha) pulegium) L.! ve! Salvia) tomentosa)Miller! bitkilerinin!methanol!özütlerinin! in! vitro! antioksidan! aktivitelerinin! belirlenmesi.! Yüksek! Lisans! Tezi, Süleyman! Demirel! Üniversitesi,! Fen! Bilimleri!Enstitüsü,!Isparta.
  • Elmastaş,! E. ve! Gerçekçioğlu,! R.,! 2006.! Bazı! Üzümsü! Meyve! Türlerinin! Antioksidan! Aktiviteleri. II. Ulusal! Üzümsü!Meyveler!Sempozyumu, Tokat.
  • Gülçin,! İ.,! Küfrevioğlu,! Ö.İ.,! Oktay,! M.,! Büyükokuroğlu,! M.E.! 2004.! Antioxidant, antimicrobial,! antiulcer! and! analgesic!activities!of!netle! (Urtica)dioica L.).! Journal! of!Ethnopharmacology, 90:!205F215.
  • Kacar, B.,! 2009.! Toprak! Analizleri.! Nobel! Yayınları! No:! 1387,!Fen!Bilimleri!No.!90,!Ankara.
  • Kacar, B. and Katkat!A.V.,!2007.!Gübreler!ve!Gübreleme! Tekniği.!Nobel!Yayınları!No:!1119.
  • Karaman,! M.R.,! Adiloğlu, A.,! Brohi, R.,! Güneş,! A.,! İnal,! A.,! Kaplan,! M.,! Katkat,! A.V.,! Korkmaz,! A.,! Okur,! N.,! Ortaş,!İ.,!Saltalı,!K.,!Taban, S.,!Turan,!M.,!Tüfenkçi, Ş.,! Eraslan, F., Zengin,! M.,! 2012.! Bitki! Besleme. ISBN:
  • 978F605F87103F2F0, Dumat Ofset,!Matbacılık!San. Tic. Ltd. Şti., Ankara.
  • Larson,! R.A.,! 1988.! The! Antioxidants! of! Higer! plants.! Pytochemistry,!27!(4): 969F978.
  • Makasci Afacan, A.,! Mammadov,! R.,! Dusen,! O.,! 2010. Antimicrobial! and! antioxidant! activities! of! medicinal! plant! species! Ornithogalum! alpigenum! stapf.! from! Turkey!Journal! of!Medicinal! Plants! Research,! 4 (16):! 1637F1642.
  • Meir,! S.,! Kanner, J.,! Akiri, B.,! Hadas,! S.P.,! 1995.! Determination!and!involvement!of!aqueous!reducing! compounds! in! oxidative! defense! systems! of! various! senescing! leaves.! Journal! of! Agriculture! and! Food! Chemistry, 43:!1813F181.
  • Mengel, K. and! Kirkby, E.A.,! 1978.! Principles of! Plant! Nutrition,!International!Potash!Institite!P.O.!Box.!CH.! 3048,!Worblaufen,!Bern,!Switzerland.
  • Nagai,! T.,! Reiji,! I.,! Hachiro,! I.,! Nobutaka,! S., 2003.! Preparation! and! antioxidant properties! of! wayer! extract!of!propolis.!Food!Chemistry!80:!29F33.
  • Özçelik,! O.,! 2003.! Oxidant! and! antioxidant! status! of! cadmium!administered!rats,!Journal!de!Physique!107:! 1309F1312.
  • Pratt,! D.E.,! Hudson,! B.J.F.,! 1990.! Natural! antioxidants! not! expoited! commerciaally! in! food! antioxidants.! Hudson!B.J.F. (Ed.),!Elsevier, Amsterdam,!pp.!17F192.
  • RiceFEvans,! C.A.,! Miller! N.J.! and Paganga! G.,! 1997.! Antioxidant! Properties! of! Phenolic! Compounds,! Trends!Plant!Sci., 2: 152F159.
  • SanchezFMoreno,! C.,! Larrauri,! J.A.,! SauraFCalixto,! F.,! 1998.! A! procedure! to! measure! the! antiradical! efficiency! of! polyphenols,! J. of! Science! Food! Agriculture,!76: 270F276.
  • Sağlam, M.T.,! 2008.! Toprak! ve! Suyun! Kimyasal! Analiz! Yöntemleri.! Namık! Kemal! Üniversitesi,! Yayın! No:! 2,! Tekirdağ.
  • Sivritepe,! N., 2000.! Asma,! Üzüm! ve! Şaraptaki! Antioksidantlar.!Gıda.!Dünya!Yayınları.!12:!73F78.
  • Wang,! H.,! Nair,! M.G.,! Strasburg,! G.! M.,! Chang,! Y.C.,! Booren,! A.M.,! and! Gray,! J.I.! 1999.! Antioxidant! polyphenols! from! tart! cherries! (Prunus) cerasus).! Journal! of!Agricultural!and!Food! Chemistry,! 47:! 840F 844
  • Wollgast,! J.! and Anklam,! E.,! 2000.! Review! on! Polyphones in! Theobroma! Cacao: Changes! in! Composition! During! the! Manufacture! of! Chocolate! and! Methodology! for! Identification! and! Quantification,!Food!Res.!Int.,!33: 423F347.
  • Yen,! D.,! 1993.! Changes! in! antioxidant! activity! and! components! of! methoalic! extracts! of! peanut! hulls! irradiated!with! ultraviolet!light.!Department! of!Food! Science,!
Toplam 27 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Afacan Bu kişi benim

S. Adiloğlu Bu kişi benim

A. Hasanghasemi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2014
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Afacan, A., Adiloğlu, S., & Hasanghasemi, A. (2014). Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(2), 21-26.
AMA Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A. Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. JOTAF. Haziran 2014;11(2):21-26.
Chicago Afacan, A., S. Adiloğlu, ve A. Hasanghasemi. “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11, sy. 2 (Haziran 2014): 21-26.
EndNote Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A (01 Haziran 2014) Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 2 21–26.
IEEE A. Afacan, S. Adiloğlu, ve A. Hasanghasemi, “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”, JOTAF, c. 11, sy. 2, ss. 21–26, 2014.
ISNAD Afacan, A. vd. “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11/2 (Haziran 2014), 21-26.
JAMA Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A. Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. JOTAF. 2014;11:21–26.
MLA Afacan, A. vd. “Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 11, sy. 2, 2014, ss. 21-26.
Vancouver Afacan A, Adiloğlu S, Hasanghasemi A. Determination of Antioxidant Activity Of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Province Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayini. JOTAF. 2014;11(2):21-6.