In this study, the
Green Generation Restaurant program and the La Mancha Restaurant were examined
and the program aimed to determine what process the past has followed in the
future and what needs to be done to spread the awareness of sustainable
restaurants. The Case Study was used in quantitative
research design. Sustainability studies in La Mancha Restaurant have been
observed and the situations that have been encountered since the implementation
of these studies. The Green Generation Catering program has found that the
restaurant industry has not shown the expected excitement and therefore the
sustainable restaurant movement has not spread.
Bu
çalışma, Yeşil Nesil Restoran programının La Mancha Restoran örneği üzerinden
incelenmesi amacıyla planlanmıştır. Bu programın geçmişten günümüze nasıl bir
süreç izlediği ve sürdürülebilir restoran farkındalığının yayılması için
yapılması gerekenler belirlenmiştir. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden
Örnek Olay (Case Study) kullanılmıştır. La Mancha Restoranın kurucu ortağıyla,
mutfak yöneticisiyle görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmeler ve işletmede yapılan
gözlemlere dayalı olarak elde edilen verilerin analizi ile, işletmede uygulanan
sürdürülebilirlik özellikleri incelenmiştir. La Mancha Restoran’da
gerçekleştirilen sürdürülebilirlik çalışmaları gözlemlenmiştir. Yeşil Nesil
Restorancılık programına restoran sektörünün beklenilen ilgiyi göstermediği ve
bu nedenle de sürdürülebilir restoran hareketinin yayılmadığı bulgusuna
varılmıştır. Yeşil restoran programlarını uygulayan işletmelerin diğer
restoranlara göre daha fazla sorumluluk taşıdıkları ve yeşil restoran
tanımından daha duyarlı hale geldiği kanısına varılmıştır
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | March 15, 2019 |
Published in Issue | Year 2019 Volume: 5 Issue: 2 |