Review

Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine

Volume: 1 Number: 1 December 15, 2019
TR

Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine

Abstract

Bu çalışma, kamu yönetimi ve teknoloji karşılaşması - ya da tanışmasının ki, geleneksel tartışmaya göre, kamu yönetiminin bir belirgin özelliği, teknolojiyi ancak geriden takip edebilmesidir - olası güçlükleri ve çözüm seçeneklerini daha iyi anlaşılır kılmak için analiz etmek üzere, kurumsal (örgütsel) yapı etkileşimini, kuşbakışı değerlendirmektedir. Kurumsal büyüklük, çevrenin karmaşık ve dinamik olma düzeyi, ihtiyaç ve öncelikleri, organik-örgüt yapısını öne çıkarabilir.  Kurumsal kültür, tercih ve farkındalığa yansıyabilir.  Gelişmekte olan ülkeler açısından, teknolojiyi üretebilme ve kendi önceliklerini saptayabilme sorunları, toplumsal etkileşime eklemlenebilir. Ülke kalkınması varsayımı ve ilkeleri, resmin bütününü ilgilendirebilir.  Bu çerçevede, genel olarak kuramsal tartışmalar irdelenirken; ülkemize özgü boyutlar da kısaca ele alınmaktadır.  

Keywords

References

  1. ACKOFF, Russell L. “Management Misinformation Systems.” Management Science,14, 4 December 1967.
  2. ANELL, Barbro. “Information Technology and Human Productivity: A HumanistPerspective.” People, Technology and Productivity: New Visions andStrategies for the Next Century, Procedings Volume II, Ninth WorldProductivity Congress- İstanbul, Ankara: MPM, 1995:1311-1319.
  3. BARAN, A. G. ve E. BURCU. “Internet Kullanımının Sosyal _liskiler ÜzerineEtkileri”. Bilginin Serüveni: Dünü, Bugünü ve Yarını, Ankara: TürkKütüphaneciler Dernegi 50. Yıl Sempozyumu, 1999:448-466.
  4. BELL, D. “Communication-Technology for Better or for Worse?”,Telecommunications Issues and Choices for Society, J.L.Salvaggio (Ed.),New York: Longman, 1983.
  5. BELL, D. The Coming of Post-Industrial Society, New York: Basic Books. 1973.
  6. BELEN, Gaye Kırlıdökme. “Kültürlerarası Etkilesim Aracı Olarak Sanat NesnesininBilgi İle Olan İlişkisi.” Bilgi Çağı ve Sanat, Ankara: Hacettepe ÜniversitesiGüzel Sanatlar Fakültesi VI. Ulusal Sanat Sempozyumu, Beytepe, 8-10Mayıs 2000:68-75.
  7. DAVIES, Thomas R. ve W.M. HALE. “Implementing a Policy and Planning Processfor Managing State Use of Information Technology Resources.” PublicAdministration Review, Special Issue 1986: 516-521.
  8. DAVIS, Gordon B. ve Margrethe OLSON. Management Information Systems.NewYork: McGraw-Hill. (2. B.), 1985.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Review

Publication Date

December 15, 2019

Submission Date

August 1, 2019

Acceptance Date

November 7, 2019

Published in Issue

Year 2019 Volume: 1 Number: 1

APA
Öktem, M. K. (2019). Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine. Kamu Yönetimi Ve Teknoloji Dergisi, 1(1), 89-111. https://izlik.org/JA23AW57YN
AMA
1.Öktem MK. Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine. KAYTEK. 2019;1(1):89-111. https://izlik.org/JA23AW57YN
Chicago
Öktem, M. Kemal. 2019. “Kamu Yönetimi Ve Teknoloji: Kurumsal Ve Toplumsal Etkileşim Üzerine”. Kamu Yönetimi Ve Teknoloji Dergisi 1 (1): 89-111. https://izlik.org/JA23AW57YN.
EndNote
Öktem MK (December 1, 2019) Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine. Kamu Yönetimi ve Teknoloji Dergisi 1 1 89–111.
IEEE
[1]M. K. Öktem, “Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine”, KAYTEK, vol. 1, no. 1, pp. 89–111, Dec. 2019, [Online]. Available: https://izlik.org/JA23AW57YN
ISNAD
Öktem, M. Kemal. “Kamu Yönetimi Ve Teknoloji: Kurumsal Ve Toplumsal Etkileşim Üzerine”. Kamu Yönetimi ve Teknoloji Dergisi 1/1 (December 1, 2019): 89-111. https://izlik.org/JA23AW57YN.
JAMA
1.Öktem MK. Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine. KAYTEK. 2019;1:89–111.
MLA
Öktem, M. Kemal. “Kamu Yönetimi Ve Teknoloji: Kurumsal Ve Toplumsal Etkileşim Üzerine”. Kamu Yönetimi Ve Teknoloji Dergisi, vol. 1, no. 1, Dec. 2019, pp. 89-111, https://izlik.org/JA23AW57YN.
Vancouver
1.M. Kemal Öktem. Kamu Yönetimi ve Teknoloji: Kurumsal ve Toplumsal Etkileşim Üzerine. KAYTEK [Internet]. 2019 Dec. 1;1(1):89-111. Available from: https://izlik.org/JA23AW57YN