Conference Paper

Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme

Volume: 22 Number: 39 December 30, 2020
TR EN

Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme

Abstract

Girişimcilik kültürü, girişimci ve girişimcilik kelimeleri son zamanlarda önemle üzerinde durulan kavramlardır. Bu kavramlar araştırmacıların ve akademisyenlerin ilgisini üzerine çekmiş ve literatürde geniş bir şekilde tartışılmıştır. Öte yandan iktisadi gelişme üzerinde girişimcilik kavramının önemli etkilerinin olduğunun kabul edilmesi, ilginin bu kavramlara yönelik artmasında önemli bir yere sahiptir. Bundan dolayı girişimcilik kavramlarının gelişmiş ülkelerin var olan durumlarını korumasında gelişmekte olan ve az gelişmiş olan ülkelerin daha üst düzey bir gelişmede bulunmasında önemli bir role sahiptir. Küreselleşen dünyanın en önemli aktörleri girişimcilerdir denilebilir. Girişimciler eliyle duyurulan yeni işletmeler gelecek zamanda çok uluslu işletmelerin oluşmasına doğrudan katkı sağlayarak, kökeninde birçok ekonomik sorunun olduğu problemler-in bölgesel, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde çözüm üretilmesinde stratejik bir rolünün olduğunu söylemek mümkündür.

Keywords

References

  1. Akın, H. B. (2005). “21. Yüzyılın Eşiğinde Küreselleşme ve Küresel İşletmeler”. http://www.bilgiyonetimi.org/cm/pages/mkl_gos.php?nt=262, (01.05.2020).
  2. Aytaç, Ö. ve İlhan, S. (2008). Girişimcilik ve Girişimci Kültür: Sosyolojik Bir Perspektif, Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2007(18), 101-120.
  3. Bayraktaroğlu, S. ve Tunçbilek, M. (2005). “Bilgi Toplumunda İnsan Kaynakları Yönetiminin Değişen Yüzü”. http://www.bilgiyonetimi.org/cm/pages/mkl/_gos.php?nt=164, (01.05.2020).
  4. Birol, Y. E., Tuncay, E. ve Kaya, H. İ. (2014). İktisadi Gelişme Açısından Girişimcilik Kültürü: Sivas, Tokat ve Amasya İllerinde Bir Uygulama. Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, 2014(2), 233-252.
  5. Bozgeyik, A. (2005). “Kriz Dönemlerinde Girişimcilik Neden Daha Önemli?”. http://www.bilgiyonetimi.org/cm/pages/mkl_gos.php?nt=577, (15.04.2020).
  6. Çelik, A.ve Akgemci, T. (1998). Girişimcilik Kültürü ve KOBİler. Ankara: Nobel Yayınları.
  7. Durukan, T. (2005). Küreselleşme ve Çokuluslu İşletmecilik. Ankara: Nobel Yayınları.
  8. Eren, E. (2002). Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası. İstanbul: Beta Yayınevi.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

Conference Paper

Publication Date

December 30, 2020

Submission Date

September 8, 2020

Acceptance Date

November 5, 2020

Published in Issue

Year 2020 Volume: 22 Number: 39

APA
Altınışık, İ., & Külen, C. (2020). Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 22(39), 277-290. https://izlik.org/JA63GF92JH
AMA
1.Altınışık İ, Külen C. Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi. 2020;22(39):277-290. https://izlik.org/JA63GF92JH
Chicago
Altınışık, İsa, and Cenap Külen. 2020. “Girişimcilik Kültürü Ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme”. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi 22 (39): 277-90. https://izlik.org/JA63GF92JH.
EndNote
Altınışık İ, Külen C (December 1, 2020) Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi 22 39 277–290.
IEEE
[1]İ. Altınışık and C. Külen, “Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme”, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, vol. 22, no. 39, pp. 277–290, Dec. 2020, [Online]. Available: https://izlik.org/JA63GF92JH
ISNAD
Altınışık, İsa - Külen, Cenap. “Girişimcilik Kültürü Ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme”. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi 22/39 (December 1, 2020): 277-290. https://izlik.org/JA63GF92JH.
JAMA
1.Altınışık İ, Külen C. Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi. 2020;22:277–290.
MLA
Altınışık, İsa, and Cenap Külen. “Girişimcilik Kültürü Ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme”. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, vol. 22, no. 39, Dec. 2020, pp. 277-90, https://izlik.org/JA63GF92JH.
Vancouver
1.İsa Altınışık, Cenap Külen. Girişimcilik Kültürü ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Teorik Bir Değerlendirme. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi [Internet]. 2020 Dec. 1;22(39):277-90. Available from: https://izlik.org/JA63GF92JH