Yazım Kuralları

KMÜSEKAD Yayın Sınırları

Dergimize gönderilecek makaleler aşağıdaki prensipler dikkate alınarak değerlendirilecektir:

  • Makalesi yayımlanacak olan bir yazarın, önceki yayın yılında hiçbir çalışması yayımlanmamış olmalıdır. 2023 Haziran sayısında yayını olan bir yazar, en erken 2025 senesini beklemek zorundadır; 2023’ün Aralık sayısında ve 2024’ün tamamında yayın hakkını tamamlamıştır.
  • KMÜSEKAD’ın her sayısında derleme makale ve Yüksek Lisans tezinden çıkarılan makale sayısı toplamı 3 ile sınırlandırılmıştır. Doktora tezlerinden çıkarılan makalelerde yayın sınırı bulunmamaktadır.
  • Yüksek lisans ve doktora tezlerinden çıkarılan makalelerin dergimizde İngilizce yayımlanma zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Yazarları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi içinden olan makalelerin toplam sayısı, derginin ilgili sayıda yayımlanacak toplam makale sayısının %10’unu geçemez.

Metin Yapısı, Biçim, Font, Program, İntihal

  • Dergimize gönderilecek makalelerin azami kelime sayısı -kaynakça dahil- on bin kelime kadar olmalıdır. Toplam kelime sayısı hesabına genişletilmiş öz dahil edilmemektedir.
  • Makaleler; Microsoft Word 2003 ve üzeri programlarda, A4 boyutlu kâğıt formatında, sayfalarda sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5 cm aralık bırakılarak yazılmalıdır.
  • Makalenin ana metninde yazı karakterinin Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı ve iki yana yaslı olarak hizalanmış olması gereklidir.
  • Paragraflara ve başlıklara bir tab (1,25 cm / 0,5 inç) içeriden başlanmalıdır ve paragraf aralığı önce-sonra 6nk olacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Metin içinde yer alacak alıntılarda çift-tırnak (“”) kullanılırken vurgularda bold-italik kullanılmalıdır. Çift tırnak kullanılan yerlerde metin karakteri italik yapılmalıdır. Blok alıntı yapıldığında alıntının tamamı sağdan ve soldan iki tab (2,5 cm) içeride olmalı ve italik şekilde yazılmalıdır.
  • Dergimizde yayımlanacak bir makalenin intihal raporu kaynakça hariç olmak üzere %20’yi geçmemelidir.


Makale Künye Sayfası, Bölümler, Başlıklandırma

Makalenin ilk sayfası, künye bölümü olarak hazırlanmıştır ve tamamen Times New Roman kullanılması gerekmektedir. Çalışmalardaki standart şemamız aşağıdaki unsurları içerir. Listede * işareti olanlar zorunlu kısımlardır.

  • Çalışma İsmi*
  • Öz / Abstract (anahtar kelimeler / keywords)*
  • JEL Sınıflandırması / JEL Classification*
  • Ana Metin*
    o Giriş
    o Literatür İncelemesi, Yöntem, Bulgular, Tartışma, Değerlendirme, Sunuş
    o Sonuç
  • Kaynakça*
  • Ekler
  • Genişletilmiş Öz*


Çalışma İsmi/Başlığı, Yazar İsimleri, Orcid

Çalışmanın başlığı sayfaya ortalanmış, tamamı büyük harflerle, kalın ve 12 punto ile yazılmalıdır. Makalenin isminin hemen altında yazarların yalnızca adı ve soyadı 10 punto ile italik ve ortalanmış olarak yazılmalı, birden çok yazar varsa ad, soyadları sırasıyla yazılmalı; unvanları, kurum bilgileri, e-mail adresleri, Orcid bağlantıları dipnotta 8 punto ile verilmelidir ve gönderim esnasında bu bilgiler çıkarılarak boşluklar korunmalıdır. Kör hakemlik kuralları gereği yazarlar ilk gönderdikleri makalenin word dosyasına kimlik bilgilerini yazmayacaklardır. Yayına kabul olduktan sonra yazarlardan ad ve soyadını yazmaları istenecektir.
Dergimizde yazarlara tanınan Orcid kimliği yer almaktadır. Orcid kaydınızı https://orcid.org/register adresinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. İlgili Orcid ID sayfanızı künye sayfasında yer alan yazar bilgilerine eklemeniz gerekmektedir. Orcid hakkındaki sorularınız için: https://orcid.org/faq-page


Öz Yazımı ve Anahtar Kelimeler
Makalenin 100-150 kelime arası bir özü (Türkçe ve İngilizce olarak makalenin yazı dili hangisiyse önce o dildeki öz üstte olacak şekilde) bulunmalıdır. Ayrıca makale için en az 3, en fazla 7 anahtar kelimeye yer verilmelidir. Her iki dildeki öz, anahtar kelimeler ve JEL sınıflaması bir tab (1,25 cm) içeriden başlamalı ve 1,0 satır aralığı konulup 9 punto olmalıdır.

JEL Sınıflandırması
American Economic Association bünyesindeki Journal of Economic Literature (JEL) tarafından belirlenen standartlar ile ilgili çalışmanızın tasnifini en az 2, en fazla 5 kod ile belirtmeniz gerekmektedir. https://www.aeaweb.org/econlit/jelCodes.php?view=jel (JEL kodları listesi)


Başlıklandırma
Çalışmaların başlıklarına giriş bölümünden itibaren sayılar (1., 1.1., 1.1.1. gibi) verilmelidir. Başlıklarda birinci düzey (1.) tümüyle büyük harfle; ikinci ve üçüncü (1.1. ; 1.1.1.) düzey başlıklarda her sözcük büyük harfle başlamalı; dördüncü (1.1.1.1.) düzey ve sonrası sadece ilk sözcüğün ilk harfi büyük ve tümüyle italik yapılmalıdır.
Giriş bölümünden itibaren başlıklar sola dayalı, ilk satır 1 tab (1,25 cm) paragraf boşluğu verilerek yazılmalı ve numaralandırılmalıdır. Giriş de dahil olmak üzere 1., 2., 3., numaraları ile alt başlıklar koyu örnekte olduğu gibi sırayla numaralandırılmalıdır. 

3. YÖNTEM

3.1. Birim Kök Testleri
3.1.1. ADF Birim Kök Testi
3.1.2.1. Birim kök testi


Tablolar, Grafik, Şekil ve Resimler

  • Tablo başlıkları tablonun üstünde; grafik, şekil ve resimlerinki ise altında yer almalıdır. Bütün başlıklar satır girintisi yapılmadan satıra ortalanmış halde, 11 punto ve 6nk paragraf boşluğu ile yazılmalıdır. Bütün görsel eklerin kaynak ve -varsa- not gösterimleri en altta olmalı ve 10 punto ile yazılmalıdır.
  • Tablo içeriğindeki yazılar ve rakamlar -okunurluğuna göre- 9-10 punto olmalı ve satır aralığı 1,0 olarak belirlenmelidir.
  • Tabloların iç düzeninde dikey çizgi kullanılmamalı ve yatay çizgi olabildiğince azaltılmalıdır.
  • Tablo başlığı ve kaynak gösterimi; tek-nokta öncesi “Tablo 1,2,3:” ve iki-nokta-üst üste öncesi “Kaynak: …” şeklinde kalın yapılmalıdır. Ayrıca numaralandırma kesintisiz devam etmelidir.


Denklemler

Makalede yer alacak denklemler Word programının Denklem sekmesi kullanılarak hazırlanmalı ve bu sistemin kullandığı Cambria Math yazı tipi değiştirilmeden 11 punto ile paragrafta önce-sonra 6nk boşluk bırakarak 1,15 cm satır aralığı ile yazılmalıdır. Denklemler sayfaya ortalanmalı ve denklemin numarası sayfanın en sağında (1), (2)… şeklinde makale boyunca numaralandırılmalıdır. 

Genişletilmiş Öz:

Dergimizde yayımlanacak tüm makaleler için İngilizce olarak Genişletilmiş Öz kullanılmaktadır. Söz konusu özde; amaç/aim, yöntem/method, bulgular/findings ve sonuç/conclusion anlatımı takip edilmelidir. İlgili metin; Times New Roman, 10 punto, 1,00 satır aralığı, paragraf öncesi-sonrası 6nk ile yazılmalı ve 600-750 kelime aralığında olmalıdır. 



     EBSCO        SOBİAD            ProQuest      Türk Eğitim İndeksi

18302 18303   18304  18305