Research Article
BibTex RIS Cite

Submerged Fermantasyonu ile Bacillus subtilis RSKK96’dan Proteaz Üretimi

Year 2010, Volume: 3 Issue: 1, 33 - 38, 30.07.2010

Abstract

Bu çalışmada, Bacillus subtilis RSKK96’dan submerged fermentasyonu ile proteaz
üretimi amaçlanmıştır. Yapılan incelemelerde en yüksek proteaz üretimi 72. saatte yapılan
kültürden elde edilmiştir. Kültür ortamına farklı azot ve karbon kaynakları eklendiğinde proteaz
üretimi baskılanmıştır. Bununla birlikte aminoasitlerden izolösin içeren ortam kontrole göre proteaz
üretimini %27 arttırmıştır. 

References

  • Dutt K, Meghwanshi GK, Gupta P, Saxena RK 2008. Role of casein on induction and enhancement of production of a bacterial milk clotting protease from an indigenously isolated Bacillus subtilis. Letters in Applied Microbiology 46, 513-518
Year 2010, Volume: 3 Issue: 1, 33 - 38, 30.07.2010

Abstract

References

  • Dutt K, Meghwanshi GK, Gupta P, Saxena RK 2008. Role of casein on induction and enhancement of production of a bacterial milk clotting protease from an indigenously isolated Bacillus subtilis. Letters in Applied Microbiology 46, 513-518
There are 1 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Nurullah Akcan This is me

Fikret Uyar This is me

Publication Date July 30, 2010
Submission Date September 18, 2017
Published in Issue Year 2010 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Akcan, N., & Uyar, F. (2010). Submerged Fermantasyonu ile Bacillus subtilis RSKK96’dan Proteaz Üretimi. Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3(1), 33-38.