Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Submerged Fermantasyonu ile Bacillus subtilis RSKK96’dan Proteaz Üretimi

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 1, 33 - 38, 30.07.2010

Öz

Bu çalışmada, Bacillus subtilis RSKK96’dan submerged fermentasyonu ile proteaz
üretimi amaçlanmıştır. Yapılan incelemelerde en yüksek proteaz üretimi 72. saatte yapılan
kültürden elde edilmiştir. Kültür ortamına farklı azot ve karbon kaynakları eklendiğinde proteaz
üretimi baskılanmıştır. Bununla birlikte aminoasitlerden izolösin içeren ortam kontrole göre proteaz
üretimini %27 arttırmıştır. 

Kaynakça

  • Dutt K, Meghwanshi GK, Gupta P, Saxena RK 2008. Role of casein on induction and enhancement of production of a bacterial milk clotting protease from an indigenously isolated Bacillus subtilis. Letters in Applied Microbiology 46, 513-518
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurullah Akcan Bu kişi benim

Fikret Uyar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Temmuz 2010
Gönderilme Tarihi 18 Eylül 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akcan, N., & Uyar, F. (2010). Submerged Fermantasyonu ile Bacillus subtilis RSKK96’dan Proteaz Üretimi. Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3(1), 33-38.