Polifenolik bir bileşik olan Resveratrol;
antioksidan bir besin olup, bağırsak yapısını ve fonksiyonlarını düzenleyerek,
büyüme ve verim performansını artırmakla beraber kanser hücrelerini inhibe
etmek ve yangı gidermek gibi birçok özelliği için kullanılmaktadır.
Resveratrolün kanatlı beslemede temel kullanım amacı yem katkı maddesi olarak
yemlere katılmasıdır. Yemlere resveratrol ilave edilerek yapılan besleme
çalışmalarında; verim performansının ve immun yanıtın yükseldiği,
dejenerasyonların ve enfeksiyonların azaldığı tespit edilmiştir. Bu etkileri
resveratrolün, serbest radikallerin hücresel DNA ile etkileşime girmesini
engellemesi, sindirim ve emilim kapasitesini arttırmasıyla birlikte kuvvetli
antioksidan, antienflamatuvar ve immunmodülatör etkilerine bağlanmaktadır. Bu
derlemede, resveratrolün kanatlı besleme üzerine etkinliği ve uygulamaları
anlatılmaktadır.
Konular | Mühendislik |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2017 |
Gönderilme Tarihi | 14 Aralık 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 10 Sayı: 2 |