Organik hayvancılığın
önem kazandığı günümüz koşullarında, tüketici bilincinin de gelişmesiyle
birlikte hem insan hem de hayvan sağlığına zarar vermeksizin hayvansal ürün
miktarı ve kalitesini arttırıcı farklı yem katkı maddeleri arayışı gündeme
gelmiştir. Bu alternatif yem katkı maddelerinden biri olan probiyotiklerin,
hayvan besleme alanında oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğu görülmektedir.
Söz konusu çalışmada, probiyotik kavramı, genel etki mekanizması, süt
sığırcılığında kullanım alanları ile süt verimini arttırmadaki rolü
incelenmiştir.
In present conditions that organic livestock gain importance, the search of different feed
additives increasing the quantity and quality of animal products without harming human
and animal health has become a current issue with the development of consumer awareness.
Probiotics, one of these alternative feed additives, are seen to have a wide application in the field
of animal nutrition. In this study, probiotic definition, general mechanism of action, usage area
in dairy cattle with the role of increasing milk yield were examinated.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Sağlık Kurumları Yönetimi |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2017 |
Gönderilme Tarihi | 26 Temmuz 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 2 |