Considering that Antalya, which has a high tourist population, has an importance in terms of gastronomic products grown, it is important to introduce and increase geographically signed products in order to increase the current tourist population. As a result of this situation, it is thought that projects should be carried out to promote and increase the gastronomic products with geographical signs of Antalya. Accordingly, in this study, which will evaluate the gastronomic products of Antalya province with geographical indication, the conceptual framework related to the geographical sign is included, the products with the geographical sign of Antalya are introduced, the studies related to the geographical sign in the literature are conveyed, and how Antalya's geographical sign products can be increased. Finally, there has been discussion about the necessity of this increase.
Turist popülasyonu yüksek olan Antalya’nın yetiştirilen gastronomik ürünler açısından da bir öneme sahip olmasından yola çıkarak mevcut turist popülasyonunu artırmak amacıyla coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılması ve artırılması önem arz etmektedir. Bu durum neticesinde Antalya’nın coğrafi işaretli gastronomik ürünlerinin tanıtılması ve artırılması konusunda projeler yapılması gerektiği düşünülmektedir. Buna bağlı olarak, Antalya ilinin coğrafi işaret almış gastronomik ürünlerinin değerlendirileceği bu çalışmada, coğrafi işaret ile alakalı kavramsal çerçeveye yer verilmiş, Antalya’nın coğrafi işaret almış ürünleri tanıtılmış, literatürdeki coğrafi işaret ile alakalı çalışmalar aktarılmış ve Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerinin nasıl artırılabileceği ve bu artırmanın gerekliliği hakkında tartışma yer almıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Cultural Studies |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | October 31, 2021 |
Published in Issue | Year 2021 |