Su ürünleri üretimi tüm dünyada ve ülkemizde gittikçe büyüyen bir haline gelmiştir. Kişi başına düşen su ürünleri tüketim miktarındaki artışa bağlı olarak üretim miktarında da artış söz konusudur. Bu artışın devamlılığı için yetiştiricilik sistemlerinde balıkların büyüme ve üremesini geliştirmek, hastalıklardan korumak veya sağaltımını sağlamak adına çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. Son yıllarda, kaliteli üretim adına yapılan uygulamalarda sentetik ürünlerden vazgeçilerek, bitkisel kaynaklı ürünlerin kullanımına ağırlık verilmeye başlanmıştır. Bu derlemede su ürünleri yetiştiriciliğinde kullanılan tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine yapılmış çalışmalar ele alınmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Hydrobiology |
Journal Section | Derleme |
Authors | |
Publication Date | December 28, 2020 |
Acceptance Date | December 3, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 6 Issue: 2 |