Su ürünleri sektörü yaşanan olağanüstü büyüme, su ürünleri yetiştiriciliği üretimindeki önemli artışa katkıda bulunan birkaç temel faktöre atfedilebilir. Bu büyüme, su ürünleri yetiştiriciliğini teşvik etmeye, teknoloji transferini kolaylaştırmaya ve teşvik önlemleri uygulamaya odaklanan sektörel bir politika ile desteklendi. Dahası, özellikle kamu hizmetleri sektöründeki durgunluğun ardından sermayenin bu sektöre yönlendirilmesi büyümeyi ve gelişmeyi hızlandırdı. Buna karşın, sınırlı balık stokları gibi zorluklar, balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak için sıkı önlemler gerektirmektedir. Bununla birlikte, bu gelişmeler sektörün sürdürülebilir gelişimi için önemli fırsatlar sunmakta, daha fazla büyüme, iş yaratma ve ekonomik katkı için umut verici beklentiler sergilemektedir. Dahası, Türkiye'nin balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği sektörünün başarısı, deniz kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve korunmasını vurgulayan mavi ekonomi ilkeleriyle örtüşmektedir. Bu sektörün mavi ekonomi çerçevesinde geliştirilmesi, uzun vadeli çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ve sorumlu uygulamaları desteklemek için hayati öneme sahiptir. Bu yaklaşım yalnızca ekonomik büyümeye katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda çevre korumayı da destekler ve sektörün sürekli başarısı ve sürdürülebilir ve müreffeh bir geleceğe katkısı için elzem hale getirir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Aquaculture, Aquaculture and Fisheries (Other) |
Journal Section | Araştırmalar |
Authors | |
Publication Date | December 28, 2024 |
Submission Date | October 1, 2024 |
Acceptance Date | November 4, 2024 |
Published in Issue | Year 2024 Volume: 10 Issue: 3 |