Bu çalışmada, Niğde ilinde farklı yükseklikte (1300 mve 1500 m) yetiştirilen Scarlet Spur elma çeşidinin muhafaza süresi ve bu sürede kalitede oluşan değişimleri belirlenmiştir. Meyveler 1±1oC’de, %90 oransal nem koşullarında 6 ay muhafaza edilmiştir. Başlangıçta ve muhafaza sonlarında 7 gün 20oC’de raf ömrü yapılmış, analizler tekrarlanmıştır. Muhafaza süresince ve raf ömründe fiziksel ve kimyasal değişimler periyodik analizler ile belirlenmiştir. Araştırmada Scarlet Spur elma çeşidinde1500 m rakımda yetişen elmalarda muhafaza ve raf ömründe1300 m rakımda yetişen elmalara göre kalite değişimleri daha iyi olduğu bulunmuştur.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 4 Ekim 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 2 - Özel Sayı (Sempozyum) |