BibTex RIS Cite

Bazı Avrupalı Ressamların “Kana’da Düğün” Konulu Eserlerine Üzerine

Year 2018, Volume: 7 Issue: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Abstract

Hristiyanlık konularının resim diline aktarılmasında önemli birkaç kompozisyondan biri olan “Kana’da Düğün” konusu, günümüzde de tartışılan ve fikir ayrılıklarının olduğu bir konudur. Fikir ayrılıklarının temelinde Kana’nın coğrafi durumu yatmaktadır. Bu isimle anılan orta doğuda pekçok nahiye bulunmaktadır. Ancak araştırmacıların genel anlamda kuvvetli dayandıkları nokta, günümüzde Lübnan sınırları içinde bulunan, Tire kentinin on kilometre güneydoğusundaki ve İsrail sınırının on iki kilometre kuzeyinde bulunan Kana köyüdür. Bu köyün nüfusu, bugün on bin civarındadır. Nüfusun çoğunluğunu şialar oluştursa da Maronit bir Hristiyan topluluğu da varlığını sürdürmektedir. Avrupalı pek çok ressamın eserlerine taşıdığı bu konu, Hz. İsa’nın annesi ve öğrencileriyle birlikte bir düğün törenine davet edilmesini konu edinmektedir. Bu düğün töreninde konuklara ikram edilen şarap biter ve Hz. İsa, suyu şaraba dönüştürerek, ilk mucizesini gerçekleştirir. Hristiyanlık açısından son derece öneme sahip olan konu, Avrupa’nın ünlü ressamları tarafından resimlenmiştir. Bu makalede, sanatçılar ve eserleri irdelenmiştir.

Year 2018, Volume: 7 Issue: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

F. Başbuğ This is me

Publication Date July 1, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 7 Issue: 3

Cite

APA Başbuğ, F. (2018). Bazı Avrupalı Ressamların “Kana’da Düğün” Konulu Eserlerine Üzerine. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Başbuğ F. Bazı Avrupalı Ressamların “Kana’da Düğün” Konulu Eserlerine Üzerine. MJSS. July 2018;7(3).
Chicago Başbuğ, F. “Bazı Avrupalı Ressamların ‘Kana’da Düğün’ Konulu Eserlerine Üzerine”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, no. 3 (July 2018).
EndNote Başbuğ F (July 1, 2018) Bazı Avrupalı Ressamların “Kana’da Düğün” Konulu Eserlerine Üzerine. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE F. Başbuğ, “Bazı Avrupalı Ressamların ‘Kana’da Düğün’ Konulu Eserlerine Üzerine”, MJSS, vol. 7, no. 3, 2018.
ISNAD Başbuğ, F. “Bazı Avrupalı Ressamların ‘Kana’da Düğün’ Konulu Eserlerine Üzerine”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (July 2018).
JAMA Başbuğ F. Bazı Avrupalı Ressamların “Kana’da Düğün” Konulu Eserlerine Üzerine. MJSS. 2018;7.
MLA Başbuğ, F. “Bazı Avrupalı Ressamların ‘Kana’da Düğün’ Konulu Eserlerine Üzerine”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol. 7, no. 3, 2018.
Vancouver Başbuğ F. Bazı Avrupalı Ressamların “Kana’da Düğün” Konulu Eserlerine Üzerine. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies