BibTex RIS Cite

Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma

Year 2018, Volume: 7 Issue: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Abstract

Bu çalışmanın amacı, Tahtakuşlar mahallesinde yaşayan yerel halkın kültürel değerleri hakkındaki farkındalıklarını ve bu değerlerin turizme kazandırılmasına yönelik bakış açılarını belirlemektir. Bir bölgede turizmin gelişmesi sonucunda en çok etkilenen kesim yerel halktır. Yerel halkın turizme yönelik tutumları o bölgede turizmin geleceği için oldukça önemlidir. Bu doğrultuda görüşme formu oluşturularak, 25 mahalle halkı ile mülakat gerçekleştirilmiştir. Yapılan analiz sonucunda, yerel halktan alınan cevaplara göre d oranında mahallenin turizme açılmasının istendiği, 6 oranında ise açılmasının istenmediği belirlenmiştir. Yerel halkın gelir, istihdam, ekonomik gelişme gibi sebeplerden dolayı mahallenin turizme açılmasını istedikleri belirlenmiştir. Kültürel bozulma, halkın değerlerini kaybetmesi, alt yapının uygun olmaması gibi sebeplerden dolayı da turizmi istemedikleri ortaya çıkmıştır.

Year 2018, Volume: 7 Issue: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

A. Köroğlu This is me

A. Acun This is me

F. Esenkal Çözeli This is me

M. Oflaz This is me

Publication Date July 1, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 7 Issue: 3

Cite

APA Köroğlu, A., Acun, A., Çözeli, F. E., Oflaz, M. (2018). Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M. Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MJSS. July 2018;7(3).
Chicago Köroğlu, A., A. Acun, F. Esenkal Çözeli, and M. Oflaz. “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, no. 3 (July 2018).
EndNote Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M (July 1, 2018) Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE A. Köroğlu, A. Acun, F. E. Çözeli, and M. Oflaz, “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”, MJSS, vol. 7, no. 3, 2018.
ISNAD Köroğlu, A. et al. “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (July 2018).
JAMA Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M. Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MJSS. 2018;7.
MLA Köroğlu, A. et al. “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol. 7, no. 3, 2018.
Vancouver Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M. Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies