BibTex RIS Kaynak Göster

Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Bu çalışmanın amacı, Tahtakuşlar mahallesinde yaşayan yerel halkın kültürel değerleri hakkındaki farkındalıklarını ve bu değerlerin turizme kazandırılmasına yönelik bakış açılarını belirlemektir. Bir bölgede turizmin gelişmesi sonucunda en çok etkilenen kesim yerel halktır. Yerel halkın turizme yönelik tutumları o bölgede turizmin geleceği için oldukça önemlidir. Bu doğrultuda görüşme formu oluşturularak, 25 mahalle halkı ile mülakat gerçekleştirilmiştir. Yapılan analiz sonucunda, yerel halktan alınan cevaplara göre d oranında mahallenin turizme açılmasının istendiği, 6 oranında ise açılmasının istenmediği belirlenmiştir. Yerel halkın gelir, istihdam, ekonomik gelişme gibi sebeplerden dolayı mahallenin turizme açılmasını istedikleri belirlenmiştir. Kültürel bozulma, halkın değerlerini kaybetmesi, alt yapının uygun olmaması gibi sebeplerden dolayı da turizmi istemedikleri ortaya çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Köroğlu Bu kişi benim

A. Acun Bu kişi benim

F. Esenkal Çözeli Bu kişi benim

M. Oflaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Köroğlu, A., Acun, A., Çözeli, F. E., Oflaz, M. (2018). Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M. Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Köroğlu, A., A. Acun, F. Esenkal Çözeli, ve M. Oflaz. “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M (01 Temmuz 2018) Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE A. Köroğlu, A. Acun, F. E. Çözeli, ve M. Oflaz, “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Köroğlu, A. vd. “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M. Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MJSS. 2018;7.
MLA Köroğlu, A. vd. “Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Köroğlu A, Acun A, Çözeli FE, Oflaz M. Tahtakuşlar Mirasının Keşfi: Yerel Halkın Tutumları Üzerine Bir Araştırma. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155