BibTex RIS Cite

Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma

Year 2018, Volume: 7 Issue: 4, 0 - 0, 01.10.2018

Abstract

Bu çalışmada hizmet sektöründe çalışan kadınların iş yaşamında çeşitli kariyer engelleri ile karşılaşıp karşılaşmadıklarının ve kariyer engellerinin örgütsel bağlılık düzeyleri üzerindeki etkilerininin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla Kırgızistan’ın başkenti Bişkek şehrinde faaliyette bulunan eğitim, sağlık, bankacılık ve otelcilik hizmet sektöründe istihdam edilen kadın çalışanlardan anket yöntemiyle veriler toplanmıştır. Dört sektörden toplam 280 kadın çalışan araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırmada kullanılan hipotezleri test edebilmek için Kariyer Engelleri Ölçeği ile Örgütsel Bağlılık Ölçeğinden yararlanılmıştır. Araştırmada değişkenler arasındaki ilişkileri test etmek amacıyla faktör, güvenilirlik, bağımsız örneklemler için t-testi (independent samples t-test), tek yönlü varyans analizi (one way anova), korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır.

Year 2018, Volume: 7 Issue: 4, 0 - 0, 01.10.2018

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

H. Gül This is me

A. Beyşenova This is me

Publication Date October 1, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 7 Issue: 4

Cite

APA Gül, H., & Beyşenova, A. (2018). Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(4).
AMA Gül H, Beyşenova A. Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma. MJSS. October 2018;7(4).
Chicago Gül, H., and A. Beyşenova. “Kadınların Kariyer Engelleri Ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, no. 4 (October 2018).
EndNote Gül H, Beyşenova A (October 1, 2018) Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 4
IEEE H. Gül and A. Beyşenova, “Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma”, MJSS, vol. 7, no. 4, 2018.
ISNAD Gül, H. - Beyşenova, A. “Kadınların Kariyer Engelleri Ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/4 (October 2018).
JAMA Gül H, Beyşenova A. Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma. MJSS. 2018;7.
MLA Gül, H. and A. Beyşenova. “Kadınların Kariyer Engelleri Ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, vol. 7, no. 4, 2018.
Vancouver Gül H, Beyşenova A. Kadınların Kariyer Engelleri ile Örgütsel Bağlılıkları Arasındaki İlişkiler: Kırgızistan’daki Hizmet Sektörü Üzerine Bir Araştırma. MJSS. 2018;7(4).

MANAS Journal of Social Studies