Bu çalışmada karayemiş (Laurucerasus officinalis Roem.)
meyvesinden Glutatyon S- Transferaz (EC 2.5.1.18) enzimi
saflaştırıldı ve karakterize edildi. Saflaştırma işlemi tek basamakta afinite
kromatografisiyle yapıldı. GST enziminin saflığım kontrol etmek için SDS-PAGE
elektroforezi uygulandı. Enzim ile ilgili
kinetik çalışmalar olarak optimum pH, optimum sıcaklık, optimum iyonik şiddet
ile indirgenmiş glutatyon (GSH) ve 1- kloro 2,4- dinitrobenzen (CDNB) için KM
ve V^ çalışmaları yapıldı. Çalışma sonuçlarına göre GSH için KMve V^
değerleri 0.194 mM ve 0.038 EU/ml, CDNB için
KMve V^ değerleri 0.353 mM ve 0.099 EU/ml olarak bulundu. Enzim
aktivitesi üzerine bazı pestisitlerin etkisi araştırıldı. Bu
pestisitlerden; diklorvos, cypermethrin, imidacloprid, fenoxaprop-p-ethyl,
glyphosate isopropilamin tuzunun inhibitör özelliği gösterdiği; haloxyfop-p-methyl, lambda- cyhalothrin ve 2,4-
dichlorophenoxyasetic asit dimethylamine tuzunun ise aktivatör olarak
davrandığı tespit edildi.
Journal Section | Research Article |
---|---|
Authors | |
Publication Date | December 1, 2014 |
Published in Issue | Year 2014 Volume: 2 Issue: 2 |