Electronic Commerce in Turkey)

Number: 37 January 1, 2008
TR EN

Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma

Abstract

Yeni ekonomi ve bilgi çağının getirdiği değerler arasında yer alan bilgiye ulaşmanın ve bu bilgiyi paylaşmanın gittikçe kolaylaşması, bunun sonucunda da günlük yaşantılarda kullanılan bir takım değerlerin değişmesi söz konusudur. Özellikle internetin bir dünya ağı olarak, tüm dünyada en büyük haberleşme ağı olarak karşımıza çıkması ve bu ağda ticari faaliyetin sürdürülmek istenmesi sonucu “elektronik ticaret” olarak ifade edilen ticaret şekli ortaya çıkmıştır. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan elektronik ticaret, Türkiye için olduğu kadar, dünya için de yeni bir olgudur. Elektronik ticaret konusunda teknik, idari ve hukuki yapısını tamamlamış örnek bir ülke gösterilememektedir. Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler karşısında, mevcut yasal düzenlemeler yetersiz kalmaktadır. Elektronik ticaret uygulamalarının muhasebe kayıtlarına nasıl yansıyacağı ve gerçekleşen mali nitelikteki olayların nasıl muhasebeleştirileceği sorunları ortaya çıkmıştır. Elektronik ticaretin ortaya çıkardığı yeni terim ve uygulamaların, çeşitli araştırmalar sonucunda tartışılarak, uygulamada birlikteliğin sağlanması gerekliliği açıktır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Fehmi Yıldız This is me

Publication Date

January 1, 2008

Submission Date

January 1, 2008

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2008 Number: 37

APA
Yıldız, F., & Canbaz, S. (2008). Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, 37, 1-16. https://izlik.org/JA38JJ47NP
AMA
1.Yıldız F, Canbaz S. Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2008;(37):1-16. https://izlik.org/JA38JJ47NP
Chicago
Yıldız, Fehmi, and Serdar Canbaz. 2008. “Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, nos. 37: 1-16. https://izlik.org/JA38JJ47NP.
EndNote
Yıldız F, Canbaz S (January 1, 2008) Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi 37 1–16.
IEEE
[1]F. Yıldız and S. Canbaz, “Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 37, pp. 1–16, Jan. 2008, [Online]. Available: https://izlik.org/JA38JJ47NP
ISNAD
Yıldız, Fehmi - Canbaz, Serdar. “Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma”. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 37 (January 1, 2008): 1-16. https://izlik.org/JA38JJ47NP.
JAMA
1.Yıldız F, Canbaz S. Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2008;:1–16.
MLA
Yıldız, Fehmi, and Serdar Canbaz. “Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 37, Jan. 2008, pp. 1-16, https://izlik.org/JA38JJ47NP.
Vancouver
1.Fehmi Yıldız, Serdar Canbaz. Türkiye’de Elektronik Ticaret Uygulamasında Karşılaşılan Muhasebe Sorunları İle İlgili Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi [Internet]. 2008 Jan. 1;(37):1-16. Available from: https://izlik.org/JA38JJ47NP