BibTex RIS Cite

Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler

Year 2008, Issue: 37, 98 - 107, 01.01.2008

Abstract

Günümüzde, yerellik ilkesi kapsamında yerel idarelere daha fazla yetki ve kaynak aktarılırken, finansman ihtiyacının da yerinden karşılanmasına yönelik finansman sistemleri ortaya konulmaktadır. Özellikle geri kalmış yörelerin ve kırsal alanların finansmanı için devletin sürekli kaynak sağlamaya çalışması yerine, bu kesimlerin finans kaynaklarına erişiminin kolaylaştırılması ve yerel kaynakların harekete geçirilmesine yönelik sistemler geliştirilmeye başlanmıştır. Bu amaçla ortaya çıkan mikro finans(mikro-kredi) uygulaması, yaklaşık 30 yıl kadar önce Bangladeş ve Bolivya gibi ülkelerde başlatılmış ve daha sonra da geliştirilerek Güney Asya, Doğu Asya, Afrika, Doğu Avrupa ve Güney Amerika’daki birçok ülkeye yayılmıştır. Mikro finans, düşük gelirli bireylerin geçimlerini sağlayabilmeleri, kendi işletmelerini kurmaları veya geliştirmeleri için verilen kredilerin ve diğer finansal hizmetlerin tümü olarak değerlendirilebilir. Bu çalışmada, yerel kalkınmanın temel dinamiği olarak görülen ve birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede başarıyla uygulanan mikro finans sistemi geniş olarak ele alındıktan sonra, Türkiye’deki gelişimi ele alınıp, yerel kalkınmaya olan katkıları değerlendirilip bu konuda öneriler getirilmeye çalışılacaktır.

The Financial Dynamics Of Local Development; Micro Finance And The Developments In Turkey)

Year 2008, Issue: 37, 98 - 107, 01.01.2008

Abstract

(The Financial Dynamics Of Local Development; Micro Finance And The Developments In Turkey) Today, as the authorities and the resources of local institutions are increased parallel to the locality principle; financial systems are being introduced to supply local financing needs from local sources. New systems are being introduced to activate local sources and increase the accessibility of financial sources especially for the under developed regions, instead of the government trying to finance the region.The micro finance (micro-credit) application introduced with this goal, firstly in the countries such as Bangladesh, and Bolivia; and applied to South Asia, East Asia, Africa, East Europe and South America later on. Micro finance can be seen as a tool for helping low-income individual to carry on their lives, found their own businesses and improve their existing businesses. Micro finance system that is seen as a basic dynamic of local development and applied successfully to many companies is covered in detail in this study and its development in Turkey has been examined along with its effects on local development and many suggestions on the issue has been presented.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA96MC36CA
Journal Section Research Article
Authors

Şakir Sakarya This is me

Publication Date January 1, 2008
Submission Date January 1, 2008
Published in Issue Year 2008 Issue: 37

Cite

APA Sakarya, Ş. (2008). Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(37), 98-107.
AMA Sakarya Ş. Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler. Muhasebe ve Finansman Dergisi. January 2008;(37):98-107.
Chicago Sakarya, Şakir. “Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans Ve Türkiye’deki Gelişmeler”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 37 (January 2008): 98-107.
EndNote Sakarya Ş (January 1, 2008) Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler. Muhasebe ve Finansman Dergisi 37 98–107.
IEEE Ş. Sakarya, “Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 37, pp. 98–107, January 2008.
ISNAD Sakarya, Şakir. “Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans Ve Türkiye’deki Gelişmeler”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 37 (January 2008), 98-107.
JAMA Sakarya Ş. Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2008;:98–107.
MLA Sakarya, Şakir. “Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans Ve Türkiye’deki Gelişmeler”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 37, 2008, pp. 98-107.
Vancouver Sakarya Ş. Yerel Kalkınmanın Finansal Dinamiği: Mikro Finans ve Türkiye’deki Gelişmeler. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2008(37):98-107.