BibTex RIS Cite

Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı

Year 2013, Issue: 60, 39 - 50, 01.10.2013

Abstract

Sağlık hizmetlerinde hile, tıbbi tedavi hizmetlerinde kasıtlı olarak kandırma veya gerçeğin olduğundan farklı gösterilmesi ile haksız bir fayda sağlama anlamına gelmektedir. Sağlık hizmetleri konusunda yapılan bu hileler, çok ciddi boyutlarda zararlara neden olmaktadır. Sağlık hizmetleri konusunda yapılan hilelerinin neden olacağı zararlara karşı alınabilecek önlemlerden biri olarak karşımıza çıkan biyometrik kimlik doğrulama sistemleri, kamu ve özel sektör kuruluşlarında iç kontrol yapısının önemli bir parçası olarak günden güne artan hile olayları karşısında hızla yerini almaktadır. Kişinin fiziksel özelliklerine ve davranış biçimlerine göre kimlik doğrulamasını sağlayan biyometrik sistemler, işletmelerde özellikle verilere ve varlıklara erişimi kısıtlandırarak, hilelerin mümkün olduğunca azaltılmasını ve varlıkların korunmasını sağlarlar.

Usage Of Biometric Identity Systems For Preventing Healthcare Fraud

Year 2013, Issue: 60, 39 - 50, 01.10.2013

Abstract

Fraud in healthcare industry is any intentional deception or misrepresentation of a medical treatment in order to receive unfair benefit or financial gain. These fraudulent actions cause serious damages to the economy. Biometric identity systems have increasingly become an integral part of internal control systems in government entities and private establishments as a means of avoiding fraudulent activities. Such systems prevent any unauthorized person from accessing to critical information by identifying and verifying them by their physical and behavioral characteristics.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA28HR44VM
Journal Section Research Article
Authors

Banu Tarhan Mengi This is me

Publication Date October 1, 2013
Submission Date October 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Issue: 60

Cite

APA Mengi, B. T. (2013). Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(60), 39-50.
AMA Mengi BT. Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı. Muhasebe ve Finansman Dergisi. October 2013;(60):39-50.
Chicago Mengi, Banu Tarhan. “Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 60 (October 2013): 39-50.
EndNote Mengi BT (October 1, 2013) Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı. Muhasebe ve Finansman Dergisi 60 39–50.
IEEE B. T. Mengi, “Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 60, pp. 39–50, October 2013.
ISNAD Mengi, Banu Tarhan. “Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 60 (October 2013), 39-50.
JAMA Mengi BT. Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2013;:39–50.
MLA Mengi, Banu Tarhan. “Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 60, 2013, pp. 39-50.
Vancouver Mengi BT. Sağlık Hizmetlerinde Meydana Gelebilecek Hileleri Önlemeye Yönelik Bir Uygulama Olarak Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemlerinin Kullanımı. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2013(60):39-50.