BibTex RIS Cite

Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi

Year 2009, Issue: 43, 212 - 226, 01.07.2009

Abstract

Hisse senedi borsalarında meydana gelen fiyat hareketlerinin analiz edilmesinde incelenen faktörlerden birisi de yatırımcı davranısları ve yatırımcı profilidir. Çünkü, borsada islem yapan yatırımcıların kalitesi arttıkça, o borsada isleyisin ve fiyat olusumunun daha etkin ve verimli bir biçimde gerçekleseceği asikârdır. Bu çalısmanın amacı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin önemli illerinden biri olan Sanlıurfa’nın il merkezindeki borsa yatırımcılarının profilinin belirlenmesi ve bu ildeki yatırımcıların borsaya yatırım yapma sürecini etkileyen faktörlerin ortaya konulmasıdır. Bu amaçla, çalısmada öncelikle Türkiye’deki genel yatırımcı profili ile ilgili bilgiler verilmis, ardından bir borsa yatırımcısında bulunması gerekenözellikler geleneksel ve modern portföy yaklasımları çerçevesinde sunulmustur. Daha sonra, Sanlıurfa il merkezindeki borsa yatırımcılarının profilinin belirlenmesine yönelik olarak yapılan anket sonuçları ortaya konulmus ve regresyon analizi yoluyla, bu yatırımcıların hisse senedi yatırımlarını etkileyen faktörler tespit edilerek sonuçlar yorumlanmıstır.

The Profile of Stock Market Investors in Şanlıurfa Province and Analysis of Factors Affecting Stock Investments Process of These Investor

Year 2009, Issue: 43, 212 - 226, 01.07.2009

Abstract

Investor behaviour and investor profile are two of the crucial factors in analyzing price movements in stock markets. As the quality of investors trading in the stock market increases, it is evident that the operation and price setting in that markets will be more effective and efficient. The aim of this study is to find out the profile of stock market investors in Sanliurfa Province which is one of the most important cities in the Southeastern Anatolia Region of Turkey and to present the factors affecting the investors’investment process. For this purpose, the general investor profile in Turkey is presented in the study and characteristics that an investor should have are presented within the framework oftraditional and modern portfolio approaches. Furthermore, results of a questionnaire aimed at defining the profile of investors in Sanliurfa Province are presented, factors affecting stock investments of these investors are observed and the results are interpreted.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA32VH46TY
Journal Section Research Article
Authors

Ramazan Akbulut This is me

Yusuf Kaderli This is me

Publication Date July 1, 2009
Submission Date July 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Issue: 43

Cite

APA Akbulut, R., & Kaderli, Y. (2009). Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(43), 212-226.
AMA Akbulut R, Kaderli Y. Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. July 2009;(43):212-226.
Chicago Akbulut, Ramazan, and Yusuf Kaderli. “Şanlıurfa Il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili Ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 43 (July 2009): 212-26.
EndNote Akbulut R, Kaderli Y (July 1, 2009) Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi 43 212–226.
IEEE R. Akbulut and Y. Kaderli, “Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 43, pp. 212–226, July 2009.
ISNAD Akbulut, Ramazan - Kaderli, Yusuf. “Şanlıurfa Il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili Ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 43 (July 2009), 212-226.
JAMA Akbulut R, Kaderli Y. Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2009;:212–226.
MLA Akbulut, Ramazan and Yusuf Kaderli. “Şanlıurfa Il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili Ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 43, 2009, pp. 212-26.
Vancouver Akbulut R, Kaderli Y. Şanlıurfa il Merkezindeki Borsa Yatırımcılarının Profili ve Bu Yatırımcıların Hisse Senetlerine Yatırım Yapma Sürecini Etkileyen Faktörlerin Analizi. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2009(43):212-26.