Research Article
BibTex RIS Cite

OBSERVATIONS, APPROACHES, AND OPINIONS OF PHARMACISTS ANDPHARMACY WORKERS REGARDING VIOLENCE AGAINST WOMEN: A FIELDSTUDY IN ADANA-TÜRKİYE

Year 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 84 - 84, 01.09.2013

Abstract

The aim of this study is to determine observations, approaches, and opinions of pharmacists and pharmacy workers in Adana southern Turkey, regarding violence against women, a serious and actual medicosocial problem

ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA

Year 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 84 - 84, 01.09.2013

Abstract

Kadına yönelik şiddet farklı yönleri-boyutları bulunan güncel ve ciddi bir toplumsal sorundur. Farklı şiddet türlerine maruz kalmanın sağlığı bozulmasına ve tıbbi desteğe ihtiyaç duyulmasına yol açması göz önüne alınarak, kadına yönelik şiddet medikososyal bir sorun olarak nitelenebilir. Sağlık profesyonellerinin kadına yönelik şiddetin sağlık üzerinde yarattığı olumsuz etkileri gidermede rol almanın ötesinde vakalar düzeyinde varlığından öncelikle haberdar olan bir grup olarak bu şiddet türüyle mücadelede aktif rol oynaması gerektiği öne sürülebilir. Çalışmamızın amacı bir yandan kadına yönelik şiddetin eczanelere ne şekilde ve ne ölçüde yansıdığının saptanması; diğer yandan eczacıların ve eczane çalışanlarının kadına yönelik şiddet konusundaki yaklaşımlarının ve görüşlerinin belirlenmesidir. Bu amaç çerçevesinde Adana ölçeğinde yürüttüğümüz araştırmada üç bölüm halinde düzenlenmiş sekiz soru içeren bir veri toplama formu kullanılarak eczacılardan ve eczane çalışanlarından bilgi alınmıştır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Clinical Sciences
Journal Section Research Article
Authors

Neşe Kayrın This is me

Publication Date September 1, 2013
Submission Date May 12, 2014
Published in Issue Year 2013 Lokman Hekim Journal 2013; Supplement

Cite

APA Kayrın, N. (2013). ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi84-84.
AMA Kayrın N. ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online September 1, 2013:84-84.
Chicago Kayrın, Neşe. “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, September (September 2013), 84-84.
EndNote Kayrın N (September 1, 2013) ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 84–84.
IEEE N. Kayrın, “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, pp. 84–84, September 2013.
ISNAD Kayrın, Neşe. “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. September 2013. 84-84.
JAMA Kayrın N. ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013;:84–84.
MLA Kayrın, Neşe. “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2013, pp. 84-84.
Vancouver Kayrın N. ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013:84-.

                                                                                                                                  Creative Commons Lisansı                        
                                                                  This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

  

                                    Periodical scientific publication of Mersin University School of Medicine. Can not be cited without referenceResponsibility of the articles belong to the authors

  Cover

Ayşegül Tuğuz

from composition of İlter Uzel named Dioscorides and his Student

Address

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir / Mersin