Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

OBSERVATIONS, APPROACHES, AND OPINIONS OF PHARMACISTS ANDPHARMACY WORKERS REGARDING VIOLENCE AGAINST WOMEN: A FIELDSTUDY IN ADANA-TÜRKİYE

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 84 - 84, 01.09.2013

Öz

The aim of this study is to determine observations, approaches, and opinions of pharmacists and pharmacy workers in Adana southern Turkey, regarding violence against women, a serious and actual medicosocial problem

ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2013, Lokman Hekim Journal 2013; Supplement, 84 - 84, 01.09.2013

Öz

Kadına yönelik şiddet farklı yönleri-boyutları bulunan güncel ve ciddi bir toplumsal sorundur. Farklı şiddet türlerine maruz kalmanın sağlığı bozulmasına ve tıbbi desteğe ihtiyaç duyulmasına yol açması göz önüne alınarak, kadına yönelik şiddet medikososyal bir sorun olarak nitelenebilir. Sağlık profesyonellerinin kadına yönelik şiddetin sağlık üzerinde yarattığı olumsuz etkileri gidermede rol almanın ötesinde vakalar düzeyinde varlığından öncelikle haberdar olan bir grup olarak bu şiddet türüyle mücadelede aktif rol oynaması gerektiği öne sürülebilir. Çalışmamızın amacı bir yandan kadına yönelik şiddetin eczanelere ne şekilde ve ne ölçüde yansıdığının saptanması; diğer yandan eczacıların ve eczane çalışanlarının kadına yönelik şiddet konusundaki yaklaşımlarının ve görüşlerinin belirlenmesidir. Bu amaç çerçevesinde Adana ölçeğinde yürüttüğümüz araştırmada üç bölüm halinde düzenlenmiş sekiz soru içeren bir veri toplama formu kullanılarak eczacılardan ve eczane çalışanlarından bilgi alınmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Klinik Tıp Bilimleri
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Neşe Kayrın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Gönderilme Tarihi 12 Mayıs 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Lokman Hekim Journal 2013; Supplement

Kaynak Göster

APA Kayrın, N. (2013). ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi84-84.
AMA Kayrın N. ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2013:84-84.
Chicago Kayrın, Neşe. “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2013), 84-84.
EndNote Kayrın N (01 Eylül 2013) ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 84–84.
IEEE N. Kayrın, “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 84–84, Eylül 2013.
ISNAD Kayrın, Neşe. “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2013. 84-84.
JAMA Kayrın N. ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013;:84–84.
MLA Kayrın, Neşe. “ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2013, ss. 84-84.
Vancouver Kayrın N. ECZACILARIN VE ECZANE ÇALIŞANLARININ KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDAKİ GÖZLEMLERİ, YAKLAŞIMLARI VE GÖRÜŞLERİ: ADANA ÖLÇEĞİNDE BİR ARAŞTIRMA. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2013:84-.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin