Bu çalışma 2021 ve 2022 yılları arasında Mardin’in Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerine bağlı 11 mahallede farklı etnik gruplar üzerinde yapılmıştır. Çalışmanın amacı yörede değişen yabani gıda bitkilerinin halk arasındaki gastronomik kullanım biçimlerini araştırmaktır. Bu kapsamda Süryani, Kürt ve Arap köylerinden bazıları pilot çalışma alanı olarak seçilmiş ve farklı yaş ve eğitim düzeyine sahip 66 kaynak kişi ile görüşmeler yapılmıştır. 50 farklı bitkinin halk geleneğindeki gıda bitkisi olarak kullanım şekilleri belirlenmiştir.
Harran Ün HÜBAK (Proje no: 22074)’a teşekkür ederiz.
22074
Çalışmalarımıza katkı sunan Maruf Balos’a, Cahit Çeçen’e, Hacire Yılmaz'a Ve Mehmet Aslan'a, bilgilerinden yararlandığımız yöre halkına ve maddi destek sunan HÜBAK (Proje no: 22074)’a teşekkür ederiz.
This study was conducted on different ethnic groups in 11 neighborhoods of Mardin's Midyat, Nusaybin, Ömerli and Yeşilli districts between 2021 and 2022. The aim of the study is to investigate the gastronomic use of wild food plants among the people. In this context, some Syriac, Kurdish and Arab villages were selected as pilot study areas and interviews were conducted with 66 informants of different ages and education levels. The usage patterns of 50 different plants as food plants in the folk tradition were determined.
22074
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Structural Biology |
Journal Section | RESEARCH ARTICLES |
Authors | |
Project Number | 22074 |
Publication Date | December 20, 2023 |
Submission Date | April 29, 2023 |
Acceptance Date | August 26, 2023 |
Published in Issue | Year 2023 |
* Uluslararası Hakemli Dergi (International Peer Reviewed Journal)
* Yazar/yazarlardan hiçbir şekilde MAKALE BASIM ÜCRETİ vb. şeyler istenmemektedir (Free submission and publication).
* Yılda Ocak, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık'ta olmak üzere 5 sayı yayınlanmaktadır (Published 5 times a year)
* Dergide, Türkçe ve İngilizce makaleler basılmaktadır.
*Dergi açık erişimli bir dergidir.
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.