The combinations of soluble sugars, organic acids, and volatile organic compounds (VOCs) are crucial for how food is perceived and accepted. In order to evaluate the volatile organic compounds (VOCs) in Asian pears (Pyrus pyrifolia), headspace solid-phase microextraction (HS-SPME) was combined with gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) in this study. Among the 19 aroma compounds identified in the study conducted with a PDMS fiber, acetaldehyde and ethanol were found to be the most abundant. In addition, two more significant organic acids found in Asian pears were found to be malic acid (46.89 mg/100 g) and tartaric acid (45.08 mg/100 g). Glucose (84.70 mg/100 g) and sorbitol (65.75 mg/100 g) were identified in significant concentrations among the soluble sugars that directly affect fruit quality. LC-MS was used to investigate the phenolic content of Asian pears, and important phenolic compounds such as quinic acid (19227 g/L), chlorogenic acid (8445 g/L), procyanidin B2 (3146 g/L), liquiritin (435.1 g/L), and benzoic acid (363.1 g/L) were found.
Suda çözünen şekerler, organik asitler ve uçucu organik bileşenlerin kombinasyonları, gıdanın algılanma ve kabul edilme süreçlerinde kritik bir rol oynamaktadır. Bu çalışmada, Asya armutları (Pyrus pyrifolia) üzerindeki uçucu organik bileşenleri değerlendirmek amacıyla headspace katı faz mikroekstraksiyonu (HS-SPME) yöntemi, gaz kromatografisi-kütle spektrometresi (GC-MS) ile birleştirilmiştir. PDMS fiber kullanılarak gerçekleştirilen çalışma sonucunda belirlenen 19 aroma bileşiği içinde, asetaldehit ve etanol en baskın bileşenler olarak saptanmıştır. Asya armutlarında belirlenen iki önemli organik asidin malik asit (46.89 mg/100 g) ve tartarik asit (45.08 mg/100 g) olduğu gözlemlenmiştir. Meyve kalitesini doğrudan etkileyen çözünür şekerler arasında ise glukoz (84.70 mg/100 g) ve sorbitol (65.75 mg/100 g) önemli konsantrasyonlarda tespit edilmiştir. Asya armutlarının fenolik içeriğini belirlemek için LC-MS kullanılmış ve kuinik asit (19227 g/L), klorojenik asit (8445 g/L), prosiyanidin B2 (3146 g/L), likiritin (435.1 g/L) ve benzoik asit (363.1 g/L) gibi önemli fenolik bileşenlere rastlanmıştır.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Food Engineering |
Journal Section | RESEARCH ARTICLES |
Authors | |
Publication Date | September 16, 2024 |
Submission Date | March 10, 2024 |
Acceptance Date | July 26, 2024 |
Published in Issue | Year 2024 |
* Uluslararası Hakemli Dergi (International Peer Reviewed Journal)
* Yazar/yazarlardan hiçbir şekilde MAKALE BASIM ÜCRETİ vb. şeyler istenmemektedir (Free submission and publication).
* Yılda Ocak, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık'ta olmak üzere 5 sayı yayınlanmaktadır (Published 5 times a year)
* Dergide, Türkçe ve İngilizce makaleler basılmaktadır.
*Dergi açık erişimli bir dergidir.
Bu web sitesi Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.