BibTex RIS Cite

EKİNEZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GENEL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Year 2011, Volume: 26 Issue: 3, 265 - 270, 14.11.2011

Abstract

Doğal gıdalara ve tıbbi bitkilere olan ihtiyacın arttığı günümüzde, içeriğindeki birçok etken madde ile sağlık açısından önemi bilinen ekinezyanın kullanımı da yaygınlaşmaktadır. Kuzey Amerika’nın doğal bitkisi ekinezya, faydalarının anlaşılması ile Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Pasifiklere kadar yayılmış, yüzlerce ürün ve milyonlarca dolarlık endüstriye kavuşmuştur. Hazırlanan bu çalışmada, ülkemiz tarımında yeni olan ekinezya bitkisinin, türleri, morfolojik ve kimyasal özellikleri ile yetiştiricilik pratikleri hakkında bilgi verilmiştir.

EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Year 2011, Volume: 26 Issue: 3, 265 - 270, 14.11.2011

Abstract

Doğal gıdalara ve tıbbi bitkilere olan ihtiyacın arttığı günümüzde, içeriğindeki birçok etken madde ile sağlık açısından önemi bilinen ekinezyanın kullanımı da yaygınlaşmaktadır. Kuzey Amerika’nın doğal bitkisi ekinezya, faydalarının anlaşılması ile Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Pasifiklere kadar yayılmış, yüzlerce ürün ve milyonlarca dolarlık endüstriye kavuşmuştur. Hazırlanan bu çalışmada, ülkemiz tarımında yeni olan ekinezya bitkisinin, türleri, morfolojik ve kimyasal özellikleri ile yetiştiricilik pratikleri hakkında bilgi verilmiştir

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Review
Authors

Ömer Çalışkan This is me

M. Odabaş This is me

Publication Date November 14, 2011
Published in Issue Year 2011 Volume: 26 Issue: 3

Cite

APA Çalışkan, Ö., & Odabaş, M. (2011). EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 26(3), 265-270. https://doi.org/10.7161/anajas.2011.26.3.265-270
AMA Çalışkan Ö, Odabaş M. EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. ANAJAS. November 2011;26(3):265-270. doi:10.7161/anajas.2011.26.3.265-270
Chicago Çalışkan, Ömer, and M. Odabaş. “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 26, no. 3 (November 2011): 265-70. https://doi.org/10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
EndNote Çalışkan Ö, Odabaş M (November 1, 2011) EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 26 3 265–270.
IEEE Ö. Çalışkan and M. Odabaş, “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”, ANAJAS, vol. 26, no. 3, pp. 265–270, 2011, doi: 10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
ISNAD Çalışkan, Ömer - Odabaş, M. “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi 26/3 (November 2011), 265-270. https://doi.org/10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
JAMA Çalışkan Ö, Odabaş M. EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. ANAJAS. 2011;26:265–270.
MLA Çalışkan, Ömer and M. Odabaş. “EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ”. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, vol. 26, no. 3, 2011, pp. 265-70, doi:10.7161/anajas.2011.26.3.265-270.
Vancouver Çalışkan Ö, Odabaş M. EKİ EZYA (Echinacea sp.) TÜRLERİ, GE EL ÖZELLİKLERİ VE YETİŞTİRİCİLİĞİ. ANAJAS. 2011;26(3):265-70.
Online ISSN: 1308-8769