BibTex RIS Cite

TOKAT İLİ KÖY TAVUKÇULUĞUNUN BAZI ÖZELLİKLERİ

Year 2009, Volume: 24 Issue: 2, 108 - 113, 30.06.2009

Abstract

Bu araştırmada, Tokat İlinde Köy Tavukçuluğunun bazı özellikleri araştırılmıştır. Araştırmada, Tokat ili gelişmişlik özelliklerine göre 5 alt yöreye ayrılmış ve 41 köyde 153 aile ile yüz yüze görüşülerek anket uygulanmış ve şu sonuçlar bulunmuştur; Tokat ili köy tavuklarında hastalıklar daha sık olarak Aralık- Şubat ayları arasında görülmektedir. Köy tavuğu yetiştiren aileler, ürettiği yumurta ve etin aile tarafından tüketildiği ve bir kısmının da hediye olarak verildiği tespit edilmiştir. Tokat ilinde tavuk bulunduran çiftçilerin %45,91’i her hangi bir tarımsal örgüte kayıtlıdır. Çiftçilerin kayıtlı olduğu örgütlerin %74,33’nü Tarım Kredi Kooperatifleri oluşturmaktadır.

TOKAT İLİ KÖY TAVUKÇULUĞU U BAZI ÖZELLİKLERİ

Year 2009, Volume: 24 Issue: 2, 108 - 113, 30.06.2009

Abstract

Bu araştırmada, Tokat İlinde Köy Tavukçuluğunun bazı özellikleri araştırılmıştır. Araştırmada, Tokat ili gelişmişlik özelliklerine göre 5 alt yöreye ayrılmış ve 41 köyde 153 aile ile yüz yüze görüşülerek anket uygulanmış ve şu sonuçlar bulunmuştur; Tokat ili köy tavuklarında hastalıklar daha sık olarak Aralık- Şubat ayları arasında görülmektedir. Köy tavuğu yetiştiren aileler, ürettiği yumurta ve etin aile tarafından tüketildiği ve bir kısmının da hediye olarak verildiği tespit edilmiştir. Tokat ilinde tavuk bulunduran çiftçilerin %45,91’i her hangi bir tarımsal örgüte kayıtlıdır. Çiftçilerin kayıtlı olduğu örgütlerin %74,33’nü Tarım Kredi Kooperatifleri oluşturmaktadır

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language TR
Journal Section Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues)
Authors

Ahmet Şekeroğlu1 This is me

Şirvan Akşimşek This is me

Publication Date June 30, 2009
Published in Issue Year 2009 Volume: 24 Issue: 2

Cite

APA Şekeroğlu1, A., & Akşimşek, Ş. (2009). TOKAT İLİ KÖY TAVUKÇULUĞU U BAZI ÖZELLİKLERİ. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 24(2), 108-113. https://doi.org/10.7161/anajas.2009.24.2.108-113