BibTex RIS Kaynak Göster

TOKAT İLİ KÖY TAVUKÇULUĞUNUN BAZI ÖZELLİKLERİ

Yıl 2009, Cilt: 24 Sayı: 2, 108 - 113, 30.06.2009

Öz

Bu araştırmada, Tokat İlinde Köy Tavukçuluğunun bazı özellikleri araştırılmıştır. Araştırmada, Tokat ili gelişmişlik özelliklerine göre 5 alt yöreye ayrılmış ve 41 köyde 153 aile ile yüz yüze görüşülerek anket uygulanmış ve şu sonuçlar bulunmuştur; Tokat ili köy tavuklarında hastalıklar daha sık olarak Aralık- Şubat ayları arasında görülmektedir. Köy tavuğu yetiştiren aileler, ürettiği yumurta ve etin aile tarafından tüketildiği ve bir kısmının da hediye olarak verildiği tespit edilmiştir. Tokat ilinde tavuk bulunduran çiftçilerin %45,91’i her hangi bir tarımsal örgüte kayıtlıdır. Çiftçilerin kayıtlı olduğu örgütlerin %74,33’nü Tarım Kredi Kooperatifleri oluşturmaktadır.

TOKAT İLİ KÖY TAVUKÇULUĞU U BAZI ÖZELLİKLERİ

Yıl 2009, Cilt: 24 Sayı: 2, 108 - 113, 30.06.2009

Öz

Bu araştırmada, Tokat İlinde Köy Tavukçuluğunun bazı özellikleri araştırılmıştır. Araştırmada, Tokat ili gelişmişlik özelliklerine göre 5 alt yöreye ayrılmış ve 41 köyde 153 aile ile yüz yüze görüşülerek anket uygulanmış ve şu sonuçlar bulunmuştur; Tokat ili köy tavuklarında hastalıklar daha sık olarak Aralık- Şubat ayları arasında görülmektedir. Köy tavuğu yetiştiren aileler, ürettiği yumurta ve etin aile tarafından tüketildiği ve bir kısmının da hediye olarak verildiği tespit edilmiştir. Tokat ilinde tavuk bulunduran çiftçilerin %45,91’i her hangi bir tarımsal örgüte kayıtlıdır. Çiftçilerin kayıtlı olduğu örgütlerin %74,33’nü Tarım Kredi Kooperatifleri oluşturmaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil TR
Bölüm Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues)
Yazarlar

Ahmet Şekeroğlu1 Bu kişi benim

Şirvan Akşimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 24 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şekeroğlu1, A., & Akşimşek, Ş. (2009). TOKAT İLİ KÖY TAVUKÇULUĞU U BAZI ÖZELLİKLERİ. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, 24(2), 108-113. https://doi.org/10.7161/anajas.2009.24.2.108-113
Online ISSN: 1308-8769