Bugün pek çok ülkede çevre dostu üretim tekniklerinin uygulandığı organik hayvancılığın bir ivme kazandığı
görülmektedir. Hayvan sağlığı ve refahı, barındırma, yetiştirme, damızlık seçimi, besleme ve kesim gibi çok sayıda faktör, organik süt sığırcılığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. AB sürecindeki Türkiye’de organik süt sığırcılığına uygun bir
potansiyelin bulunması, bir avantaj olarak değerlendirilmektedir. Bu derlemede organik süt sığırcılığının dayandığı temel unsurlar hakkında bilgi verilerek, olumlu ve olumsuz yönleri tartışılmış ve organik süt sığırcılığının ülkemizdeki toplam hayvansal üretim içindeki payını yükseltebilme olanakları üzerinde durulmuştur.
Bugün pek çok ülkede çevre dostu üretim tekniklerinin uygulandığı organik hayvancılığın bir ivme kazandığı görülmektedir. Hayvan sağlığı ve refahı, barındırma, yetiştirme, damızlık seçimi, besleme ve kesim gibi çok sayıda faktör, organik süt sığırcılığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. AB sürecindeki Türkiye’de organik süt sığırcılığına uygun bir potansiyelin bulunması, bir avantaj olarak değerlendirilmektedir. Bu derlemede organik süt sığırcılığının dayandığı temel unsurlar hakkında bilgi verilerek, olumlu ve olumsuz yönleri tartışılmış ve organik süt sığırcılığının ülkemizdeki toplam hayvansal üretim içindeki payını yükseltebilme olanakları üzerinde durulmuştur
Primary Language | TR |
---|---|
Journal Section | Tarım Bilimleri (Agricultural Sciences) Eski Sayılar (Back Issues) |
Authors | |
Publication Date | December 31, 2007 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 22 Issue: 3 |