BibTex RIS Cite

Microencapsulation and its Applications in Food Technology

Year 2010, Volume: 16 Issue: 1, 77 - 86, 01.01.2010

Abstract

Microencapsulation is a technology used to cover an active core with one or few capsulating materials. This technology is used in different industries such as pharmacology, chemistry, cosmetics, food and dye. Microencapsulation thecnique in food industry, generally, is utilised to improve the functional properties and to increase the shelf life of foods by capsulating the liquid droplets, solid particles and gas components with food grade coating materials. Mostly microencapsulated foods or food contstituents are solid and liquid fats, aroma components, vitamins, minerals, coloring compounds and enzymes. Capsulating materials mostly used are starch, maltodextrin, pullulan, sucrose, maltose in carbohydrate structure; gelatin, whey proteins, casein and caseinates in protein structure and some gams like gam arabic. This review cover the subjects about microencapsulation technology, the capsulating materials and their use in food industry.

Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı

Year 2010, Volume: 16 Issue: 1, 77 - 86, 01.01.2010

Abstract

Mikroenkapsülasyon aktif bir maddenin çevresinin bir veya daha fazla kaplama maddesi ile sarılıp kaplanmasını sağlayan bir teknolojidir. Enkapsülasyon teknolojisi günümüzde farmokoloji, kimya, kozmetik, gıda ve boya gibi farklı birçok sektörde kullanılmaktadır. Mikroenkapsülasyon tekniği, gıda sektöründe genellikle, sıvı damlacıkların, katı partiküllerin veya gaz bileşenlerinin gıda saflığında kaplama materyalleri ile kaplanması için ürünlerin fonksiyonel özelliklerini geliştirmek ve raf ömürlerini artırmak amacıyla kullanılmaktadır. Gıda ürünleri içerisinde çoğunlukla katı ve sıvı yağlar, aroma bileşenleri, vitaminler, mineraller, renk bileşenleri ve enzimler mikroenkapsüle edilmektedir. Kaplama materyali olarak ise çoğunlukla nişasta, maltodekstrin, pullulan, sakkaroz, maltoz gibi karbonhidratlar, jelatin, peynir altı suyu proteinleri, kazein ve kazeinatlar gibi proteinler ve gam arabik gibi gamlar kullanılmaktadır. Bu derlemede, mikroenkapsülasyon teknolojisi, kullanılan kaplama materyalleri ve gıda endüstrisinde kullanımı hakkında bilgi sunulmaktadır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Mehmet Koç This is me

Melike Sakin This is me

Figen Kaymak Ertekin This is me

Publication Date January 1, 2010
Published in Issue Year 2010 Volume: 16 Issue: 1

Cite

APA Koç, M. ., Sakin, M. ., & Ertekin, F. K. . (2010). Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 16(1), 77-86.
AMA Koç M, Sakin M, Ertekin FK. Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 2010;16(1):77-86.
Chicago Koç, Mehmet, Melike Sakin, and Figen Kaymak Ertekin. “Mikroenkapsülasyon Ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 16, no. 1 (January 2010): 77-86.
EndNote Koç M, Sakin M, Ertekin FK (January 1, 2010) Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 16 1 77–86.
IEEE M. . Koç, M. . Sakin, and F. K. . Ertekin, “Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 16, no. 1, pp. 77–86, 2010.
ISNAD Koç, Mehmet et al. “Mikroenkapsülasyon Ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 16/1 (January 2010), 77-86.
JAMA Koç M, Sakin M, Ertekin FK. Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2010;16:77–86.
MLA Koç, Mehmet et al. “Mikroenkapsülasyon Ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 16, no. 1, 2010, pp. 77-86.
Vancouver Koç M, Sakin M, Ertekin FK. Mikroenkapsülasyon ve Gıda Teknolojisinde Kullanımı. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2010;16(1):77-86.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif