BibTex RIS Cite

PHENOLIC COMPOUNDS AND ANTINUTRITIONAL COMPONENTS IN SOYBEAN AND SOYBEAN PRODUCTS

Year 2001, Volume: 7 Issue: 1, 87 - 93, 01.01.2001

Abstract

Soybean's rather rich about the protein and increasing of using place. Soybean and soy protein products have excellent technological properties, however, their utilization is still limited due to the presence of some undesirable color and flavor characteristics and antinutritional components. In this review, phenolic compounds of soybean and soybean products and antinutritional components and remove of these factors was discussed.

SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER

Year 2001, Volume: 7 Issue: 1, 87 - 93, 01.01.2001

Abstract

Protein bakımından zengin bir ürün olan soya fasulyesinin kullanım alanları hızla artmaktadır. Soya ve soya proteini ürünlerinin teknolojik açıdan çok iyi özellikleri olmasına rağmen, bazı istenmeyen renk ve koku karakteristikleri ile yapılarında bulunan beslenmeyi kısıtlayıcı faktörler kullanımını sınırlandırmaktadır. Bu derlemede, soya fasulyesi ve ürünlerindeki fenolik bileşikler ile beslenmeyi kısıtlayıcı faktörler ve bunların giderilmesi konusu üzerinde durulmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Oğuz Gürsoy

Ramazan Gökçe This is me

Publication Date January 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Gürsoy, O. ., & Gökçe, R. . (2001). SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(1), 87-93.
AMA Gürsoy O, Gökçe R. SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 2001;7(1):87-93.
Chicago Gürsoy, Oğuz, and Ramazan Gökçe. “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, no. 1 (January 2001): 87-93.
EndNote Gürsoy O, Gökçe R (January 1, 2001) SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 1 87–93.
IEEE O. . Gürsoy and R. . Gökçe, “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 7, no. 1, pp. 87–93, 2001.
ISNAD Gürsoy, Oğuz - Gökçe, Ramazan. “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/1 (January 2001), 87-93.
JAMA Gürsoy O, Gökçe R. SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7:87–93.
MLA Gürsoy, Oğuz and Ramazan Gökçe. “SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 7, no. 1, 2001, pp. 87-93.
Vancouver Gürsoy O, Gökçe R. SOYA VE ÜRÜNLERİNDE FENOLİK BİLEŞİKLER VE BESLENMEYİ KISITLAYICI FAKTÖRLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7(1):87-93.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif