BibTex RIS Cite

THE EFFECTS OF DIFFERENT K2HP04 AND NaCl LEVELS ON THE WATER-HOLDING CAPACITY AND COOKING LOSS OF GOAT MEAT

Year 1996, Volume: 2 Issue: 1, 21 - 24, 01.01.1996

Abstract

This research was conducted on the laboratory conditions. Different levels of K2HP04 (0.00%, 0.25%, 0.30%) and NaCl (2.5%, 3.0%) were applied on the goat meat and the pH, water holding capacity and cooking loss were observed. According to the results the effects of 0.25% K2HP04 addition was found statistically insignificant (p

FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ

Year 1996, Volume: 2 Issue: 1, 21 - 24, 01.01.1996

Abstract

Araştırmada, farklı seviyede (%0.00, %0.25, %0.50) K2HP04 ve (%2.5, %3.0) NaCl ilave edilerek, keçi etinin pH, su tutma kapasitesi (%) ile pişirme kayıpları (%) üzerine olan etkisi belirlenmiştir. Keçi etinin su tutma kapasitesi ve pişirme kayıpları üzerine %0.25'e kadar K2HP04 ilavesi istatistiki olarak çok önemli (p

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Karakaya This is me

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Ramazan Bayrak This is me

Publication Date January 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Karakaya, M. ., Gökalp, H. Y. ., & Bayrak, R. . (1996). FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2(1), 21-24.
AMA Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 1996;2(1):21-24.
Chicago Karakaya, Mustafa, Hüsnü Yusuf Gökalp, and Ramazan Bayrak. “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2, no. 1 (January 1996): 21-24.
EndNote Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R (January 1, 1996) FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2 1 21–24.
IEEE M. . Karakaya, H. Y. . Gökalp, and R. . Bayrak, “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 1, pp. 21–24, 1996.
ISNAD Karakaya, Mustafa et al. “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2/1 (January 1996), 21-24.
JAMA Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1996;2:21–24.
MLA Karakaya, Mustafa et al. “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 1, 1996, pp. 21-24.
Vancouver Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1996;2(1):21-4.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.