BibTex RIS Kaynak Göster

THE EFFECTS OF DIFFERENT K2HP04 AND NaCl LEVELS ON THE WATER-HOLDING CAPACITY AND COOKING LOSS OF GOAT MEAT

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 1, 21 - 24, 01.01.1996

Öz

This research was conducted on the laboratory conditions. Different levels of K2HP04 (0.00%, 0.25%, 0.30%) and NaCl (2.5%, 3.0%) were applied on the goat meat and the pH, water holding capacity and cooking loss were observed. According to the results the effects of 0.25% K2HP04 addition was found statistically insignificant (p

FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ

Yıl 1996, Cilt: 2 Sayı: 1, 21 - 24, 01.01.1996

Öz

Araştırmada, farklı seviyede (%0.00, %0.25, %0.50) K2HP04 ve (%2.5, %3.0) NaCl ilave edilerek, keçi etinin pH, su tutma kapasitesi (%) ile pişirme kayıpları (%) üzerine olan etkisi belirlenmiştir. Keçi etinin su tutma kapasitesi ve pişirme kayıpları üzerine %0.25'e kadar K2HP04 ilavesi istatistiki olarak çok önemli (p

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Mustafa Karakaya Bu kişi benim

Hüsnü Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Ramazan Bayrak Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karakaya, M. ., Gökalp, H. Y. ., & Bayrak, R. . (1996). FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2(1), 21-24.
AMA Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 1996;2(1):21-24.
Chicago Karakaya, Mustafa, Hüsnü Yusuf Gökalp, ve Ramazan Bayrak. “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2, sy. 1 (Ocak 1996): 21-24.
EndNote Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R (01 Ocak 1996) FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2 1 21–24.
IEEE M. . Karakaya, H. Y. . Gökalp, ve R. . Bayrak, “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 1, ss. 21–24, 1996.
ISNAD Karakaya, Mustafa vd. “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2/1 (Ocak 1996), 21-24.
JAMA Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1996;2:21–24.
MLA Karakaya, Mustafa vd. “FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 2, sy. 1, 1996, ss. 21-24.
Vancouver Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN KEÇİ ETİNİN SU TUTMA KAPASİTESİ VE PİŞİRME KAYIPLARI ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1996;2(1):21-4.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.