BibTex RIS Cite

THE EFFECT OF FOLIAR APPLIED GLUCOSE ON THE YIELD AND CHLOROPHYLL CONTENT OF WHEAT (Triticum aestium L.) GROWN AT DIFFERENT PHOTOPERIODS

Year 1995, Volume: 1 Issue: 1, 69 - 72, 01.01.1995

Abstract

The effect of foliar glucose application on the yield and chlorophyll content of wheat grown in the growth camber at 3, 6, 12 and 24 hour photoperiods was investigated. According to experimental results, yield and chlorophyll content of the plants increased with the increasing photoperiods. The effect of glucose on the yield and chlorophyll content was found more effective in the plants grown at long photoperiods.

FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ

Year 1995, Volume: 1 Issue: 1, 69 - 72, 01.01.1995

Abstract

Bu çalışmada, büyütme odasında 3, 6, 12 ve 24 saatlik ışıklanma periyodunda yetiştirilen buğday bitkisinin verim ve klorofil kapsamına yapraktan glikoz uygulamasının etkisi araştırılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, bitkilerin verim ve klorofil kapsamları artan ışıklanma süresi ve glikoz uygulamasi ile artmıştır. Glikozun ürün ve klorofil kapsamındaki etkisi uzun ışıklanma periyodunda yetiştirilen bitkilerde daha yüksek olmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Aydın Güneş This is me

Ali İnal This is me

Publication Date January 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Güneş, A. ., & İnal, A. . (1995). FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1(1), 69-72.
AMA Güneş A, İnal A. FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 1995;1(1):69-72.
Chicago Güneş, Aydın, and Ali İnal. “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum Aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1, no. 1 (January 1995): 69-72.
EndNote Güneş A, İnal A (January 1, 1995) FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1 1 69–72.
IEEE A. . Güneş and A. . İnal, “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 1, no. 1, pp. 69–72, 1995.
ISNAD Güneş, Aydın - İnal, Ali. “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum Aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1/1 (January 1995), 69-72.
JAMA Güneş A, İnal A. FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1995;1:69–72.
MLA Güneş, Aydın and Ali İnal. “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum Aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 1, no. 1, 1995, pp. 69-72.
Vancouver Güneş A, İnal A. FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1995;1(1):69-72.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif