BibTex RIS Kaynak Göster

THE EFFECT OF FOLIAR APPLIED GLUCOSE ON THE YIELD AND CHLOROPHYLL CONTENT OF WHEAT (Triticum aestium L.) GROWN AT DIFFERENT PHOTOPERIODS

Yıl 1995, Cilt: 1 Sayı: 1, 69 - 72, 01.01.1995

Öz

The effect of foliar glucose application on the yield and chlorophyll content of wheat grown in the growth camber at 3, 6, 12 and 24 hour photoperiods was investigated. According to experimental results, yield and chlorophyll content of the plants increased with the increasing photoperiods. The effect of glucose on the yield and chlorophyll content was found more effective in the plants grown at long photoperiods.

FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ

Yıl 1995, Cilt: 1 Sayı: 1, 69 - 72, 01.01.1995

Öz

Bu çalışmada, büyütme odasında 3, 6, 12 ve 24 saatlik ışıklanma periyodunda yetiştirilen buğday bitkisinin verim ve klorofil kapsamına yapraktan glikoz uygulamasının etkisi araştırılmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, bitkilerin verim ve klorofil kapsamları artan ışıklanma süresi ve glikoz uygulamasi ile artmıştır. Glikozun ürün ve klorofil kapsamındaki etkisi uzun ışıklanma periyodunda yetiştirilen bitkilerde daha yüksek olmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Aydın Güneş Bu kişi benim

Ali İnal Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Güneş, A. ., & İnal, A. . (1995). FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 1(1), 69-72.
AMA Güneş A, İnal A. FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 1995;1(1):69-72.
Chicago Güneş, Aydın, ve Ali İnal. “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum Aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1, sy. 1 (Ocak 1995): 69-72.
EndNote Güneş A, İnal A (01 Ocak 1995) FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1 1 69–72.
IEEE A. . Güneş ve A. . İnal, “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 1, sy. 1, ss. 69–72, 1995.
ISNAD Güneş, Aydın - İnal, Ali. “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum Aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 1/1 (Ocak 1995), 69-72.
JAMA Güneş A, İnal A. FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1995;1:69–72.
MLA Güneş, Aydın ve Ali İnal. “FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum Aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 1, sy. 1, 1995, ss. 69-72.
Vancouver Güneş A, İnal A. FARKLI IŞIKLANMA SÜRELERİNDE YETİŞTİRİLEN BUĞDAY (Triticum aestium L.) IN VERİM VE KLOROFİL KAPSAMINA YAPRAKTAN UYGULANAN GLİKOZUN ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1995;1(1):69-72.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.