İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ

Volume: 9 Number: 9 January 1, 2001
Ayşen Bakioğlu , Tarık Şentuna
EN TR

İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ

Abstract

Eğitimde bilgisayar ve internet kullanımında okul müdürleri ana ‘kolaylaştırıcı’ rolü oynamaktadırlar. İnternetten elde edilen kaynakları müfredat ile birleştirmek öğretmenin rolü iken öğretmenleri bilgisayarla öğretim konusunda eğitmek ise okul yöneticisinin görevidir. Seminerler düzenlemek, teknoloji koordinatörü işe almak, okul kültürünü değiştirmek vb .okul yöneticisinin ana sorumluluklarındandır. Bu çalışma, eğitimde internetin rolünün ne olduğunu, nasıl kullanılacağını, öğretmenin internet kaynakları ile ödev yapılmasındaki kılavuzluğunu, okul yöneticisinin klasik eğitimden bilişim teknolojisine geçişle gelişen görevlerini belirlemeye çalışmaktadır. Türkiye internetle eğitim şansını, müfredatları geliştirmek yönünde kullanmalıdır.

Keywords

Okul yönetimi, eğitimde internet kullanımı

References

  1. No references found
APA
Bakioğlu, A., & Şentuna, T. (2001). İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 9(9), 10-18. https://izlik.org/JA52KD59RM
AMA
1.Bakioğlu A, Şentuna T. İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ. PUJE. 2001;9(9):10-18. https://izlik.org/JA52KD59RM
Chicago
Bakioğlu, Ayşen, and Tarık Şentuna. 2001. “İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 9 (9): 10-18. https://izlik.org/JA52KD59RM.
EndNote
Bakioğlu A, Şentuna T (January 1, 2001) İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 9 9 10–18.
IEEE
[1]A. Bakioğlu and T. Şentuna, “İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ”, PUJE, vol. 9, no. 9, pp. 10–18, Jan. 2001, [Online]. Available: https://izlik.org/JA52KD59RM
ISNAD
Bakioğlu, Ayşen - Şentuna, Tarık. “İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi 9/9 (January 1, 2001): 10-18. https://izlik.org/JA52KD59RM.
JAMA
1.Bakioğlu A, Şentuna T. İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ. PUJE. 2001;9:10–18.
MLA
Bakioğlu, Ayşen, and Tarık Şentuna. “İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, vol. 9, no. 9, Jan. 2001, pp. 10-18, https://izlik.org/JA52KD59RM.
Vancouver
1.Ayşen Bakioğlu, Tarık Şentuna. İNTERNET İLE EĞİTİMDE ÖĞRETMEN VE OKULYÖNETİCİLERİNİN GÖREVLERİ. PUJE [Internet]. 2001 Jan. 1;9(9):10-8. Available from: https://izlik.org/JA52KD59RM