TR
EN
İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ
Abstract
Amaç: Bu araştırma intörn olmaya aday öğrencilerin zamanyönetimi becerileri ile akademik başarıları arasındaki ilişkiyi belirlemekamacıyla planlanmıştır.Yöntem: Tanımlayıcı olan bu çalışma, 1-31 Mayıs 2010 tarihleriarasında yapılmıştır. Araştırmanın evrenini, intörn olmaya aday 68hemşirelik öğrencisi oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarakAlay ve Koçak tarafından geçerlik güvenirlik çalışmaları yapılan ZamanYönetimi Envanteri ve veri toplama formu ve kullanılmıştır. Veri analizleriiçin yüzdelik ölçüleri, t testi, Varyans analizi, Bonferroni ileri analizi,Spearman’s Korelasyon analizi kullanılmıştır.Bulgular ve Sonuçlar: Öğrencilerin zaman yönetimi envanterindenaldıkları toplam puan minimum 49 maximum 113 olup, ortalama ise 76.7±12.7’dir. Öğrencilerin akademik başarı ortalaması 2.71±0.45 dir. ZamanYönetimi Envanteri puanı ve alt ölçek puanı ile akademik başarı puanıarasında anlamlı ilişki bulunmamıştır. Yaş, babasının öğrenim durumu gibideğişkenler ile zaman yönetimi arasında ilişki bulunmuştur
Keywords
References
- Alay S. Seçilmiş Üniversite Öğrencilerinin Zaman Yönetimi ve Akademik Başarıları Arasındaki İlişki. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Yüksek Lisans Tezi, Ankara, 2000.
- Alay, S. ve Koçak, S. Üniversite Öğrencilerinin Zaman Yönetimleri ile Akademik Başarıları Arasındaki İlişki. Kuram ve Uygulamada Eğitim Yönetimi, sayı 35, 326–335, 2003.
- Alay S, Koçak S. Validty and Reliability of Time Management Questionnaire. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 22: 9-13, 2002.
- Andıç H. Üniversite Öğrencilerinin Zaman Yönetimi Becerileri İle Akademik Başarıları Arasındaki İlişki. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi, Afyonkarahisar, 2009.
- Başak T, Uzun Ş ve Arslan F. Hemşirelik Yüksekokulu Öğrencilerinin Zaman Yönetimi Becerileri, TAF Preventive Medicine Bulletin, 7(5), 429-434, 2008.
- Demirtaş H., Özer N. Öğretmen Adaylarının Zaman Yönetimi Becerileri İle Akademik Başarısı Arasındaki İlişkisi. Eğitimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Dergisi, Cilt:2, Sayı:1, 2007.
- Erdem R., Pirinçci E., Dikmetaş E. Üniversite Öğrencilerinin Zaman Yönetimi Davranışları ve Bu Davranışların Akademik Başarıları İle İlişkisi. Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 14:167-177, 2005.
- Erdul G. Üniversite Öğrencilerinin Zaman Yönetimi Becerileri İle Kaygı Düzeyleri Arasındaki İlişki. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi), Uludağ Üniversitesi, Bursa, 2005.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
June 1, 2010
Submission Date
June 1, 2010
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2010 Number: 11
APA
İz, F. B., & Özen, T. A. (2010). İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 11, 123-137. https://izlik.org/JA48KF92ZS
AMA
1.İz FB, Özen TA. İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. JISS. 2010;(11):123-137. https://izlik.org/JA48KF92ZS
Chicago
İz, Fatma Başalan, and Tangül Aytur Özen. 2010. “İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, nos. 11: 123-37. https://izlik.org/JA48KF92ZS.
EndNote
İz FB, Özen TA (June 1, 2010) İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 11 123–137.
IEEE
[1]F. B. İz and T. A. Özen, “İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”, JISS, no. 11, pp. 123–137, June 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA48KF92ZS
ISNAD
İz, Fatma Başalan - Özen, Tangül Aytur. “İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 11 (June 1, 2010): 123-137. https://izlik.org/JA48KF92ZS.
JAMA
1.İz FB, Özen TA. İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. JISS. 2010;:123–137.
MLA
İz, Fatma Başalan, and Tangül Aytur Özen. “İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ”. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 11, June 2010, pp. 123-37, https://izlik.org/JA48KF92ZS.
Vancouver
1.Fatma Başalan İz, Tangül Aytur Özen. İNTÖRN OLMAYA ADAY HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNDE ZAMAN YÖNETİMİ VE AKADEMİK BAŞARI İLİŞKİSİNİN İNCELENMESİ. JISS [Internet]. 2010 Jun. 1;(11):123-37. Available from: https://izlik.org/JA48KF92ZS
Journal of Suleyman Demirel University Institute of Social Sciences (SDU-JS), is licensed under the is licensed under the