İnsan Kaynakları Yönetiminde Performans Değerlendirme: Isparta İl Emniyet Müdürlüğü'ünde Bir Uygulama
Yıl 2008,
Sayı: 7, 55 - 80, 21.11.2009
İlker Hüseyin Çarıkçı
,
Tahsin Akçakanat
Öz
Bu çalışmayı yapmaktaki başlıca amaç Türk kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan performans değerlendirme sisteminin geliştirilerek, modern yönetim yaklaşımlarına dayalı uluslararası standartlara ulaştırılabilmesi için örnek bir model oluşturmaktır. Emniyet Teşkilatı, faaliyet alanı itibariyle Türkiye’deki kamu kuruluşlarının en önemlilerindendir. Emniyet Teşkilatı güvenlik hizmetini hiyerarşik teşkilat yapılanması ile birbirinden farklı birimleriyle yerine getirmektedir. Bu hiyerarşik yapılanmadan dolayı çalışmanın Emniyet Teşkilatı bünyesinde yapılması düşünülmüş ve Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’nün de olur vermesiyle çalışma yapılmıştır.
Kaynakça
- BARUTÇUGL, ., Performans Yönetimi, Kariyer Yayıncılık, 2. Baskı, stanbul, 2002.
- CASCIO, F. W., Managing Human Resources Productivity, Quality of Work Life, Profits, McGraw-Hill, 2. Baskı, New York, 1992.
- ÇEVK, H. H., “Polis Tekilatında Performans Yönetimi”, Polis Bilimleri Dergisi, Cilt: 2, Sayı: 7-8, s. 233-243, 2000.
- DAFT, L. R., Management, The Dreyden Press, 2. Baskı, Chicago, 1991.
- Devlet Memurları Sicil Yönetmelii ERDOAN, ., letmelerde Personel Seçimi ve Baarı Deerleme Teknikleri, stanbul Üniversitesi letme Fakültesi Yayını, Yayın No: 248, stanbul, 1991.
- FINDIKÇI, ., nsan Kaynakları Yönetimi, Alfa Basım Yayım ve Daıtım, 5. Baskı, stanbul, 2003.
- GÖKSU, T., “Türkiye’de Yönetim Anlayıı ve Polis Davranıı”, Türkiye’de Devlet, Toplum ve Polis, Ed. H. Hüseyin Çevik ve Turkut Göksu, Seçkin Yayıncılık, Ankara, s. 69-90, 2002.
- PALMER, M. J., Performans Deerlendirmeleri, Rota Yayıncılık, stanbul, 1993.
- PUGH, D., Organizational Behaviour, Prentice Hall International (UK) Ltd., Londra, 1991.
- SCHERMERHORN, J. R., J. G. HUNT ve R. N. OSBORN, Managing Organizational Behavior, 5. baskı, John Wiley & Sons Inc, New York, 1994.