BibTex RIS Cite

Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve

Year 2008, Volume: 12 Issue: 2, - , 09.04.2009

Abstract

Bu çalısmanın amacı tulum peynirlerinden izole edilen Lactococcus lactis suslarının fenotipik tanısı ve bu suslar tarafından üretilen bakteriyosinlerin kısmi karakterizasyonlarıdır. Bu amaçla Türkiye'nin sekiz farklı ilinden (Ankara, Antalya, Burdur, Denizli, Erzincan, Isparta, İstanbul ve İzmir) yöresel pazarlardan toplanan 60 adet tulum peyniri örneginden 40 adet Lactococcus lactis susu (31 adet L. lactis subsp. lactis ve 9 adet L. lactis subsp. cremoris) izole edildi. 40 adet L. lactis susu içerisinden, 2 adet L. lactis subsp. lactis (YBML9 ve YBML21) susu bakteriyosin üretme yeteneginde bulundu. L. lactis subsp. lactis YBML9 ve YBML21 susları tarafından üretilen bakteriyosinler, farklı enzim, pH ve sıcaklık uygulamaları sonucu; sırasıyla nisin ve laktisin 481 olarak tanımlandı.

Year 2008, Volume: 12 Issue: 2, - , 09.04.2009

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Journal Section MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK BİLİMLERİ
Authors

Yasin Tuncer This is me

Banu Özden This is me

Mustafa Akçelik This is me

Publication Date April 9, 2009
Published in Issue Year 2008 Volume: 12 Issue: 2

Cite

APA Tuncer, Y., Özden, B., & Akçelik, M. (2009). Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12(2). https://doi.org/10.19113/sdufbed.03652
AMA Tuncer Y, Özden B, Akçelik M. Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. J. Nat. Appl. Sci. April 2009;12(2). doi:10.19113/sdufbed.03652
Chicago Tuncer, Yasin, Banu Özden, and Mustafa Akçelik. “Tulum Peynirlerinden Izole Edilen Lactococcus Lactis Subsp. Lactis YBML9 Ve”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 12, no. 2 (April 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.03652.
EndNote Tuncer Y, Özden B, Akçelik M (April 1, 2009) Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 12 2
IEEE Y. Tuncer, B. Özden, and M. Akçelik, “Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve”, J. Nat. Appl. Sci., vol. 12, no. 2, 2009, doi: 10.19113/sdufbed.03652.
ISNAD Tuncer, Yasin et al. “Tulum Peynirlerinden Izole Edilen Lactococcus Lactis Subsp. Lactis YBML9 Ve”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 12/2 (April 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.03652.
JAMA Tuncer Y, Özden B, Akçelik M. Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. J. Nat. Appl. Sci. 2009;12. doi:10.19113/sdufbed.03652.
MLA Tuncer, Yasin et al. “Tulum Peynirlerinden Izole Edilen Lactococcus Lactis Subsp. Lactis YBML9 Ve”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, vol. 12, no. 2, 2009, doi:10.19113/sdufbed.03652.
Vancouver Tuncer Y, Özden B, Akçelik M. Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. J. Nat. Appl. Sci. 2009;12(2).

e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688

All published articles in the journal can be accessed free of charge and are open access under the Creative Commons CC BY-NC (Attribution-NonCommercial) license. All authors and other journal users are deemed to have accepted this situation. Click here to access detailed information about the CC BY-NC license.