BibTex RIS Kaynak Göster

Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve

Yıl 2008, Cilt: 12 Sayı: 2, - , 09.04.2009

Öz

Bu çalısmanın amacı tulum peynirlerinden izole edilen Lactococcus lactis suslarının fenotipik tanısı ve bu suslar tarafından üretilen bakteriyosinlerin kısmi karakterizasyonlarıdır. Bu amaçla Türkiye'nin sekiz farklı ilinden (Ankara, Antalya, Burdur, Denizli, Erzincan, Isparta, İstanbul ve İzmir) yöresel pazarlardan toplanan 60 adet tulum peyniri örneginden 40 adet Lactococcus lactis susu (31 adet L. lactis subsp. lactis ve 9 adet L. lactis subsp. cremoris) izole edildi. 40 adet L. lactis susu içerisinden, 2 adet L. lactis subsp. lactis (YBML9 ve YBML21) susu bakteriyosin üretme yeteneginde bulundu. L. lactis subsp. lactis YBML9 ve YBML21 susları tarafından üretilen bakteriyosinler, farklı enzim, pH ve sıcaklık uygulamaları sonucu; sırasıyla nisin ve laktisin 481 olarak tanımlandı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK BİLİMLERİ
Yazarlar

Yasin Tuncer Bu kişi benim

Banu Özden Bu kişi benim

Mustafa Akçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 9 Nisan 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tuncer, Y., Özden, B., & Akçelik, M. (2009). Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 12(2). https://doi.org/10.19113/sdufbed.03652
AMA Tuncer Y, Özden B, Akçelik M. Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg. Nisan 2009;12(2). doi:10.19113/sdufbed.03652
Chicago Tuncer, Yasin, Banu Özden, ve Mustafa Akçelik. “Tulum Peynirlerinden Izole Edilen Lactococcus Lactis Subsp. Lactis YBML9 Ve”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 12, sy. 2 (Nisan 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.03652.
EndNote Tuncer Y, Özden B, Akçelik M (01 Nisan 2009) Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 12 2
IEEE Y. Tuncer, B. Özden, ve M. Akçelik, “Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve”, Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg., c. 12, sy. 2, 2009, doi: 10.19113/sdufbed.03652.
ISNAD Tuncer, Yasin vd. “Tulum Peynirlerinden Izole Edilen Lactococcus Lactis Subsp. Lactis YBML9 Ve”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi 12/2 (Nisan 2009). https://doi.org/10.19113/sdufbed.03652.
JAMA Tuncer Y, Özden B, Akçelik M. Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg. 2009;12. doi:10.19113/sdufbed.03652.
MLA Tuncer, Yasin vd. “Tulum Peynirlerinden Izole Edilen Lactococcus Lactis Subsp. Lactis YBML9 Ve”. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, c. 12, sy. 2, 2009, doi:10.19113/sdufbed.03652.
Vancouver Tuncer Y, Özden B, Akçelik M. Tulum Peynirlerinden izole Edilen Lactococcus lactis subsp. lactis YBML9 ve. Süleyman Demirel Üniv. Fen Bilim. Enst. Derg. 2009;12(2).

e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688

Dergide yayımlanan tüm makalelere ücretiz olarak erişilebilinir ve Creative Commons CC BY-NC Atıf-GayriTicari lisansı ile açık erişime sunulur. Tüm yazarlar ve diğer dergi kullanıcıları bu durumu kabul etmiş sayılırlar. CC BY-NC lisansı hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız.