Bu araştırma 2014 yılında Isparta ili Eğirdir ilçesinde yürütülmüştür. Araştırmada Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü Genetik Kaynaklar bölümünde bulunan geççi 18 yerli armut genotipi ve bir armut çeşidinin bazı meyve özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada, incelenen armut genotiplerinin meyve ağırlığı 22.04- 373.97g, meyve boyu 30.55-141.27 mm, meyve eni 35.02-87.33 mm, meyve eti sertliği 9.92-12.92 kg, suda çözünebilir kuru madde içeriği % 12.25-19.25, titre edilebilir asit içeriği % 0.20-0.65 arasında belirlenmiştir. Araştırmada elde edilen bulgular armut genetik kaynakları üzerinde ileriki yıllarda yapılacak ıslah çalışmalarına ışık tutacaktır.
Journal Section | Articles |
---|---|
Authors | |
Publication Date | April 15, 2017 |
Published in Issue | Year 2017 Volume: 21 Issue: 1 |
e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688
All published articles in the journal can be accessed free of charge and are open access under the Creative Commons CC BY-NC (Attribution-NonCommercial) license. All authors and other journal users are deemed to have accepted this situation. Click here to access detailed information about the CC BY-NC license.