Bu araştırma 2014 yılında Isparta ili Eğirdir ilçesinde yürütülmüştür. Araştırmada Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürlüğü Genetik Kaynaklar bölümünde bulunan geççi 18 yerli armut genotipi ve bir armut çeşidinin bazı meyve özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada, incelenen armut genotiplerinin meyve ağırlığı 22.04- 373.97g, meyve boyu 30.55-141.27 mm, meyve eni 35.02-87.33 mm, meyve eti sertliği 9.92-12.92 kg, suda çözünebilir kuru madde içeriği % 12.25-19.25, titre edilebilir asit içeriği % 0.20-0.65 arasında belirlenmiştir. Araştırmada elde edilen bulgular armut genetik kaynakları üzerinde ileriki yıllarda yapılacak ıslah çalışmalarına ışık tutacaktır.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Nisan 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 21 Sayı: 1 |
e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688
Dergide yayımlanan tüm makalelere ücretiz olarak erişilebilinir ve Creative Commons CC BY-NC Atıf-GayriTicari lisansı ile açık erişime sunulur. Tüm yazarlar ve diğer dergi kullanıcıları bu durumu kabul etmiş sayılırlar. CC BY-NC lisansı hakkında detaylı bilgiye erişmek için tıklayınız.