Bu çalışma farklı dönem
ve konsantrasyonlarda uygulanan borik asitin (BA) Alphonse Lavallée üzüm
çeşidinde bazı kalite kriterleri üzerine olan etkilerini belirlemek amacıyla
gerçekleştirilmiştir. Bunun için omcalara kontrol (0 mg l-1), sadece
çiçeklenme döneminde ve çiçeklenme dönemi ile birlikte tane tutumu döneminde
olmak üzere iki farklı şekilde ve250, 500, 750, 1000 mg l-1konsantrasyonlarında
BA uygulanmıştır. Araştırma sonucunda hasat döneminde alınan örneklerde salkım
ağırlığı, tane hacmi, SÇKM ve toplam şeker miktarı gibi bazı kalite
kriterlerini artırma bakımından özellikle çiçeklenme döneminde yapılan borik
asit uygulamalarının etkili oldukları belirlenmiştir.
This study, was carried out to determine the effects of different periods and concentrations of boric acid (BA) applied to Alphonse Lavalléegrape variety on the some quality characteristics. BA was applied to vines with four different concentrations (250, 500, 750 and 1000 mg l-1) and at two different periods (at blooming and at fruit set). At the end of the study, it was determined that the application of boric acid in the flowering period was effective in increasing some quality criteria such as cluster weight, berry volume, total soluble solids, and total sugar amount in the samples taken during the harvesting period.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği |
Bölüm | Araştıma |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2017 |
Gönderilme Tarihi | 3 Nisan 2016 |
Kabul Tarihi | 19 Mart 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 12 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.