Research Article
BibTex RIS Cite

The Research on Processing Methods and Properties of Urfa Cheese

Year 1996, Volume: 10 Issue: 13, 115 - 124, 31.12.1996

Abstract

In this study, the related information concerning the processing methods of Urfa cheese was provided, and physical, chemical and microbiological properties of this cheese was evaluated.

Supporting Institution

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

References

  • Abd-el Salam, M.H., El-Shibiny, S., 1972. Changes in proteins of Domiati cheese during pickling. J. Dairy Res, 39 (2): 219-224.
  • Akyüz, N., 1983. Pastörizasyonun, mikrobiyel floranın ve ambalaj materyalinin Kaşar peynirinin kalite, tad ve aromasına etkileri üzerine araştırmalar. Doğa Derg., Tarım ve Ormancılık, 7: 123-132.
  • Akyüz, N., Şimşek, O., 1986. İthal ve yerli Beyaz peynirin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde araştırmalar. Gıda, 11 (4): 205-233.
  • Anonymous, 1989. Beyaz Peynir Standardı (TS 591). Türk Standartları Enstitüsü, Necatibey Cad. No: 112, Bakanlıklar, Ankara.
  • Demirci, M., Draman, H., 1990. Trakya bölgesinde üretilen vakum paketlenmiş taze Kaşar peynirlerinin yapım tekniği, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nite- likleri ve enerji değerleri üzerinde bir çalışma. Gıda, 15 (2): 83-88.
  • Demirci, M., Yüksel, A.N., Soysal, M.I., 1991. Memeden Mamül Maddeye Süt. Hasad Yayıncılık, hayvancılık serisi 1, Istanbul.
  • Hausler, W.J. Jr., 1974. Standart Methods for the Examination Dairy Products. (thir- teenth edition), American Public Health Association, Washington, D.C., USA.
  • Kaptan, N., Büyükkılıç, N., 1983. Ankara'da tüketime sunulan Beyaz peynirlerin ka- litesi. Gıda, 8 (2): 67-72.
  • Kıvanç, M., 1989. Erzurum piyasasında tüketime sunulan Kaşar peynirlerinin mik- robiyel florası. Gıda, 14 (1): 23-30.
  • Kurt, A., 1969. Dondurulmuş laktik asit kültürlerinin aktiviteleri, pastörize inek sütünden beyaz peynir yapılışı ve olgunluk derecesinin belirtilmesi üzerinde araştırmalar. Atatürk Üniv. Basımevi, Erzurum.

Urfa Peynirinin Yapılışı ve Bileşimi Üzerinde Araştırmalar

Year 1996, Volume: 10 Issue: 13, 115 - 124, 31.12.1996

Abstract

Bu araştırmada yöresel peynirlerimizden biri olan Urfa peynirinin geleneksel olarak yapılışı hakkında bilgiler verilmiş, bazı mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin ortaya konulması amaçlanmıştır.

Supporting Institution

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

References

  • Abd-el Salam, M.H., El-Shibiny, S., 1972. Changes in proteins of Domiati cheese during pickling. J. Dairy Res, 39 (2): 219-224.
  • Akyüz, N., 1983. Pastörizasyonun, mikrobiyel floranın ve ambalaj materyalinin Kaşar peynirinin kalite, tad ve aromasına etkileri üzerine araştırmalar. Doğa Derg., Tarım ve Ormancılık, 7: 123-132.
  • Akyüz, N., Şimşek, O., 1986. İthal ve yerli Beyaz peynirin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde araştırmalar. Gıda, 11 (4): 205-233.
  • Anonymous, 1989. Beyaz Peynir Standardı (TS 591). Türk Standartları Enstitüsü, Necatibey Cad. No: 112, Bakanlıklar, Ankara.
  • Demirci, M., Draman, H., 1990. Trakya bölgesinde üretilen vakum paketlenmiş taze Kaşar peynirlerinin yapım tekniği, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nite- likleri ve enerji değerleri üzerinde bir çalışma. Gıda, 15 (2): 83-88.
  • Demirci, M., Yüksel, A.N., Soysal, M.I., 1991. Memeden Mamül Maddeye Süt. Hasad Yayıncılık, hayvancılık serisi 1, Istanbul.
  • Hausler, W.J. Jr., 1974. Standart Methods for the Examination Dairy Products. (thir- teenth edition), American Public Health Association, Washington, D.C., USA.
  • Kaptan, N., Büyükkılıç, N., 1983. Ankara'da tüketime sunulan Beyaz peynirlerin ka- litesi. Gıda, 8 (2): 67-72.
  • Kıvanç, M., 1989. Erzurum piyasasında tüketime sunulan Kaşar peynirlerinin mik- robiyel florası. Gıda, 14 (1): 23-30.
  • Kurt, A., 1969. Dondurulmuş laktik asit kültürlerinin aktiviteleri, pastörize inek sütünden beyaz peynir yapılışı ve olgunluk derecesinin belirtilmesi üzerinde araştırmalar. Atatürk Üniv. Basımevi, Erzurum.
There are 10 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Dairy Technology
Journal Section Research Article
Authors

Abdullah Çağlar This is me

Hüseyin Türkoğlu This is me

Songül Çakmakci This is me

Publication Date December 31, 1996
Submission Date January 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 10 Issue: 13

Cite

EndNote Çağlar A, Türkoğlu H, Çakmakci S (December 1, 1996) The Research on Processing Methods and Properties of Urfa Cheese. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 10 13 115–124.

Selcuk Agricultural and Food Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).