Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

The Research on Processing Methods and Properties of Urfa Cheese

Yıl 1996, Cilt: 10 Sayı: 13, 115 - 124, 31.12.1996

Öz

In this study, the related information concerning the processing methods of Urfa cheese was provided, and physical, chemical and microbiological properties of this cheese was evaluated.

Destekleyen Kurum

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Kaynakça

  • Abd-el Salam, M.H., El-Shibiny, S., 1972. Changes in proteins of Domiati cheese during pickling. J. Dairy Res, 39 (2): 219-224.
  • Akyüz, N., 1983. Pastörizasyonun, mikrobiyel floranın ve ambalaj materyalinin Kaşar peynirinin kalite, tad ve aromasına etkileri üzerine araştırmalar. Doğa Derg., Tarım ve Ormancılık, 7: 123-132.
  • Akyüz, N., Şimşek, O., 1986. İthal ve yerli Beyaz peynirin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde araştırmalar. Gıda, 11 (4): 205-233.
  • Anonymous, 1989. Beyaz Peynir Standardı (TS 591). Türk Standartları Enstitüsü, Necatibey Cad. No: 112, Bakanlıklar, Ankara.
  • Demirci, M., Draman, H., 1990. Trakya bölgesinde üretilen vakum paketlenmiş taze Kaşar peynirlerinin yapım tekniği, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nite- likleri ve enerji değerleri üzerinde bir çalışma. Gıda, 15 (2): 83-88.
  • Demirci, M., Yüksel, A.N., Soysal, M.I., 1991. Memeden Mamül Maddeye Süt. Hasad Yayıncılık, hayvancılık serisi 1, Istanbul.
  • Hausler, W.J. Jr., 1974. Standart Methods for the Examination Dairy Products. (thir- teenth edition), American Public Health Association, Washington, D.C., USA.
  • Kaptan, N., Büyükkılıç, N., 1983. Ankara'da tüketime sunulan Beyaz peynirlerin ka- litesi. Gıda, 8 (2): 67-72.
  • Kıvanç, M., 1989. Erzurum piyasasında tüketime sunulan Kaşar peynirlerinin mik- robiyel florası. Gıda, 14 (1): 23-30.
  • Kurt, A., 1969. Dondurulmuş laktik asit kültürlerinin aktiviteleri, pastörize inek sütünden beyaz peynir yapılışı ve olgunluk derecesinin belirtilmesi üzerinde araştırmalar. Atatürk Üniv. Basımevi, Erzurum.

Urfa Peynirinin Yapılışı ve Bileşimi Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1996, Cilt: 10 Sayı: 13, 115 - 124, 31.12.1996

Öz

Bu araştırmada yöresel peynirlerimizden biri olan Urfa peynirinin geleneksel olarak yapılışı hakkında bilgiler verilmiş, bazı mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin ortaya konulması amaçlanmıştır.

Destekleyen Kurum

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Kaynakça

  • Abd-el Salam, M.H., El-Shibiny, S., 1972. Changes in proteins of Domiati cheese during pickling. J. Dairy Res, 39 (2): 219-224.
  • Akyüz, N., 1983. Pastörizasyonun, mikrobiyel floranın ve ambalaj materyalinin Kaşar peynirinin kalite, tad ve aromasına etkileri üzerine araştırmalar. Doğa Derg., Tarım ve Ormancılık, 7: 123-132.
  • Akyüz, N., Şimşek, O., 1986. İthal ve yerli Beyaz peynirin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde araştırmalar. Gıda, 11 (4): 205-233.
  • Anonymous, 1989. Beyaz Peynir Standardı (TS 591). Türk Standartları Enstitüsü, Necatibey Cad. No: 112, Bakanlıklar, Ankara.
  • Demirci, M., Draman, H., 1990. Trakya bölgesinde üretilen vakum paketlenmiş taze Kaşar peynirlerinin yapım tekniği, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nite- likleri ve enerji değerleri üzerinde bir çalışma. Gıda, 15 (2): 83-88.
  • Demirci, M., Yüksel, A.N., Soysal, M.I., 1991. Memeden Mamül Maddeye Süt. Hasad Yayıncılık, hayvancılık serisi 1, Istanbul.
  • Hausler, W.J. Jr., 1974. Standart Methods for the Examination Dairy Products. (thir- teenth edition), American Public Health Association, Washington, D.C., USA.
  • Kaptan, N., Büyükkılıç, N., 1983. Ankara'da tüketime sunulan Beyaz peynirlerin ka- litesi. Gıda, 8 (2): 67-72.
  • Kıvanç, M., 1989. Erzurum piyasasında tüketime sunulan Kaşar peynirlerinin mik- robiyel florası. Gıda, 14 (1): 23-30.
  • Kurt, A., 1969. Dondurulmuş laktik asit kültürlerinin aktiviteleri, pastörize inek sütünden beyaz peynir yapılışı ve olgunluk derecesinin belirtilmesi üzerinde araştırmalar. Atatürk Üniv. Basımevi, Erzurum.
Toplam 10 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Süt Teknolojisi
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Abdullah Çağlar Bu kişi benim

Hüseyin Türkoğlu Bu kişi benim

Songül Çakmakci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 1996
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 10 Sayı: 13

Kaynak Göster

EndNote Çağlar A, Türkoğlu H, Çakmakci S (01 Aralık 1996) The Research on Processing Methods and Properties of Urfa Cheese. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 10 13 115–124.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.